Zanimljivosti

Palčići i u Dubrovniku

Palčići i u Dubrovniku

Klub roditelja nedonoščadi Palčići 23. ovog mjeseca otvara svoja vrata i u Dubrovniku.

Iz Kluba stoga pozivaju sve roditelje, ali i one koji se žele na bilo koji način uključiti u rad Kluba da se pridruže otvorenju.
– Postoje među nama mali hrabri ljudi koji se od samog rođenja bore za svoj život. Svojom neizmjernom snagom i hrabrošću zadužili su roditelje, ali i cjelokupnu javnost da govore i pišu o njima i njihovom svijetu. Neka se zna da postoje, neka se zna da je njihova hrabrost i snaga nemjerljiva, neka se zna da su među nama i da je njihova borba zaista iskonski izraz vrijednosti života – navodi se u priopćenju za medije, uz napomenu kako se u Hrvatskoj godišnje rodi između dvije i dvije i pol tisuće nedonoščadi.

Klub roditelja nedonoščadi Palčići prva je udruga u Hrvatskoj osnovana s ciljem podizanja svijesti i dugoročnog unapređenja skrbi za prijevremeno rođenu djecu i podršku njihovim obiteljima. Cilj Kluba je pružiti pomoć i podršku roditeljima nedonoščadi kroz razmjenu iskustava, organizaciju stručnih predavanja i radionica te osnivanje savjetovališta kako bi roditeljima, uz pomoć vanjskih suradnika i stručnjaka različitih struka, pružili sve potrebne informacije i pomoć.

Klub organizira i grupne podrške u kojima, u toploj i nekritičnoj atmosferi, žele potaknuti zbližavanja i prijateljstva kroz razmjenu proživljenih iskustava kako bi se umanjio osjećaj usamljenosti kroz koji prolazi većina roditelja nedonoščadi u tom iznimno osjetljivom i zahtjevnom razdoblju za bebe i roditelje.
Informacije o Palčićima možete saznati na www.palcici.hr ili na Facebooku www.facebook.com/palcici, a o podružnici Kluba u Dubrovniku detaljnije na e-mail adresi dubrovnik@palcici.hr ili na brojeve mobitela 091/271-2754 (Irena), te 099/513-0380 (Tea).

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist