Crna kronika

PAD PREKRŠAJA PROTIV JAVNOG REDA I MIRA Drski stranci uznemiravali građane

PAD PREKRŠAJA PROTIV JAVNOG REDA I MIRA Drski stranci uznemiravali građane

Četvorica Nijemaca odlučila su ovo ljeto na Stradunu napraviti pravi spektakl. Najljepšom dubrovačkom ulicom prošetali su se – goli – i zaradili prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira.

Iako su zasjenili sve ostale drage nam goste, ne treba zaboraviti ni sve one koji su odlučili ubiti oko na neuobičajenim, javnim mjestima – od Kneževog dvora, preko klupa, ispod stola jednog ugostiteljskog objekta, na Gracu gdje su čak između stabala razapeli leželjku…

Zbog ovakvog ponašanja, koje je, čini nam se, učestalije nego inače zanimalo nas je koliko je stranaca u zadnja tri mjeseca zaradilo prekršajnih prijava zbog neprimjerenog ponašanja.

Prema podatcima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u zadnja tri mjeseca zbog narušavanja javnog reda i mira stranaca intervenirali su tek 10 puta.

– U najvećem broju slučajeva radi se o narušavanju mira građana drskim i nepristojnim ponašanjem, odnosno vrijeđanju ili omalovažavanju policijskih službenika i to nerijetko uslijed alkoholiziranosti. Većina intervencija bila je tijekom noćnih sati u raznim ugostiteljskim objektima na području Dubrovnika, a svi strani državljani prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira – istaknuli su iz PU dubrovačko-neretvanske.

Inače, na području Dubrovnika bilježi se pozitivan trend pada broja prekršaja protiv javnog reda i mira tijekom sezone.
Tako je 2013. godine evidentirano 109 takvih prekršaja, što je za 18 posto manje nego godinu prije kada su evidentirana 133 prekršaja. Pozitivan trend nastavljen je i ove godine, ističu iz Policije, pa su tijekom 2104. zabilježena 74 prekršaja, što predstavlja dodatni pad za još 15 posto u odnosu na lani.

– S obzirom na broj turista, koji je ove godine prema nekim procjenama dosegao broj od gotovo 3 milijuna, može se zaključiti kako je stanje javnog reda i mira na području Dubrovnika, kao i na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije, izuzetno povoljno – zaključili su iz Policije.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist