Hrvatska

PAD INTERESA? Građevinska zemljišta traženija u Splitu nego u Dubrovniku

PAD INTERESA? Građevinska zemljišta traženija u Splitu nego u Dubrovniku

Prema podacima portala Crozilla.com prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta tijekom rujna bilježe blagi porast, a najviše cijene zabilježene su u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Prema podacima portala Crozilla.com cijene građevinskih zemljišta tijekom rujna ne bilježe značajne mjesečne promjene, a razlika najčešće iznosi tek nekoliko eura po „kvadratu“ – u većini županija radilo se o jednakim ili tek nekoliko eura višim cijenama, dok primjerice Zagreb bilježi blaži pad cijena.

Rujanske cijene građevinskih zemljišta na mjesečnoj se razini nisu mijenjale na području Primorsko-goranske i Zagrebačke županije. U Zagrebačkoj županiji prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 64 eura, a na području Primorsko-goranske županije 102 eura, dko je kod nas cijena na 137 eura.

Tijekom rujna na portalu Crozilla.com najtraženija su bila građevinska zemljišta na području Zagreba, Rijeke, Zadra, Pule i Splita. Stranci i dalje najveći interes pokazuju za područja uz more, pa su tako tijekom rujna najviše pretraživali građevinska zemljišta na području Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske županije i tek onda grada Zagreba.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist