Grad

‘PA DOKAD OVAKO?!’ Ulica padre Perice idalje stoji raskopana

'PA DOKAD OVAKO?!' Ulica padre Perice idalje stoji raskopana

Gradnja te garaže probila je sve rokove, a nama još uvijek nije popravljena ulica. Stoji raskopana i mi svakodnevno moramo hodati preko daski.

Imali smo strpljenja, ali ovo više nema smisla! – kažu nam ogorčeni stanovnici Ulice padre Perice u Gružu, koji već devet mjeseci otežano žive s radovima na gradnji garaže u susjednoj Ulici Stjepana Cvijića.

– Govorili su da će sve biti gotovo za tri mjeseca, a evo ušli smo u lipanj, a naša ulica je u katastrofalnom stanju. Garaža je pri kraju i očekujemo da se i naša ulica popravi – kažu nam naši sugrađani. Ističu kako su kontaktirali i gradske komunalce koji su im rekli da će provjeriti kakve dozvole imaju izvođači radova iz imotske tvrtke Tolo Trade.

Komulanci: Izdat ćemo nalog

Šef gradskih komunalaca Pero Šimunović rekao je za DuList kako će njegovi ljudi izaći na teren i, ako zateknu razrovanu ulicu, izdati nalog izvođaču radova da je vrati u prvobitno stanje. To, dakle, znači – da je u potpunosti obnovi, kako bi Gružani mogli nastaviti sa svojim životom.

Podsjetimo, problemi stanara Ulice padre Perice počeli su još sredinom 2014. godine, kada je tijekom radova na izgradnji garaže srušen zid s desne strane ulice. Tada su i gradski komunalci utvrdili kako je prilikom radova došlo do oštećenja. Potom je krajem godine improvizirana željezna ograda, postavljena umjesto srušenog zida, popustila pod udarom vjetra i predstavljala pravi rizik za prolaznike. Šef dubrovačke podružnice Tolo Tradea Jure Tolić tada nas je uvjeravao kako će se zid prvi raditi, ali se i to oteglo.Potom, u ožujku ove godine radnici su udarili u potporne zidove ulice i ona se urušula, zapravo prepolovila. I tada je osmišljeno improvizirano rješenje, a ulica i danas stoji raskopana, iako je zbog svoje lokacije za pješake jedna od najprometnijih u Gružu.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist