SportŽupanija

Ovu subotu biciklirajte u Konavlima!

Ovu subotu biciklirajte u Konavlima!

Ovu subotu, 29. listopada, u organizaciji Općine Konavle i partnera organizira se ‘Biciklistička utrka – Ćiro 2016.’.

Početak je u 14 sati na biciklističko-pješačkoj stazi Ćiro, a vozit će se na kronometar, na dionici staze Mihanići – Vojski Do. Start utrke je kraj bivše željezničke stanice Mihanići, a cilj bivša stanica Vojski Do, odnosno kraj sadašnje „Konobe Konavle“. Voditeljica programa je Anja Alavanja Romac. Ovim putem pozivaju se svi potencijalni sudionici da najave svoje sudjelovanje na utrci, na mail adresu: toni.ceovic@opcinakonavle.hr, najkasnije do petka 28. listopada u 12 sati.

Utrka je planirana aktivnost projekta “Bicikliranjem kroz povijest – revitalizacija stare uskotračne željeznice ĆIRO”, koji se provodi od prosinca 2014. zajedno s partnerima iz BH. Planirani završetak svih aktivnosti projekta je u prosincu 2016. Nositelj projekta “ĆIRO” na razini uključenih hrvatskih partnera je Općina Konavle, a ostali hrvatski partneri su TZ Općine Konavle i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko – neretvanske županije DUNEA. Ukupna vrijednost projekta je 643.266,42 eura, dok proračun hrvatskih partnera iznosi 292.605,95 eura. Od toga 83,04% bespovratnih sredstava financira IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina, a preostalih 16,96% je iznos sufinanciranja od strane hrvatskih partnera.

Opći cilj projekta je doprinijeti povezivanju prekograničnog područja naše županije i Hercegovine putem uspostave nove zajedničke turističke ponude, a koja će imati ulogu svojevrsnog ‘muzeja na otvorenom’ posvećenom prošlosti ‘Ćira’. U sklopu projekta, uz ostalo su financirani radovi uređenja stare uskotračne željezničke trase kao biciklističko-pješačke staze koja je sada opremljena zaštitnim ogradama, odmaralištima te će uskoro biti označena i turističkom signalizacijom.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist