Grad

OVOGODIŠNJI LAUREATI Dodijeljene nagrade u Kazalištu Marina Držića

Laureati 2014

U drugom dijelu svečanosti dodjele priznanja i Nagrada Grada Dubrovnika, predsjednica odbora za javna priznanja Olga Muratti pozvala je ovogodišnje laureate.

 Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik

Zahvaljujući skupini vrijednih volontera, Društvu za zaštitu životinja, Dubrovnik je na visokoj civilizacijskog razini što se tiče zaštite napuštenih životinja. Zahvaljujući njihovoj požrtvovnosti, grad je danas siguran, kazala je voditeljica Nika Burđelez, te su dobili Nagradu Grada Dubrovnika, koju je preuzela predsjednica Društva Anica Sambrailo.

Društvo Crvenog križa Dubrovnik

Pozivajući Društvo Crvenog križa Dubrovnik, glumac Edi Jertec, istakao je kako je od 1878. Godine, kada je osnovana, ova neprofitna organizacija u zadnjih četvrt stoljeća postigla iznimne rezultate, od raspodjele humanitarne pomoći do pomoći ljudima u ratu, a i stvara preduvjet za spašavanje ljudskih života. Stoga je Društvo crvenog križa dobilo vrijednu nagradu, koju je preuzeo predsjednik Živko Šimunović.

 Profesorica Branka Capurso

Počevši svoj radni vijek u OŠ Janjina potom devet godina u OŠ Antuna Masle, a da bi nastavila u OŠ Marina Držića. Karakterizira je nesebičan rad i ljubav prema poslu, a pristupa svom radu nesebično, sa zavidnom dozom ljubavi. Nakon 43 godine rada pokazuje iznimnu energiju, dobri duh zbornice i škole, uzor i primjer mlađim kolegama. Nagradu je dobila zbog iznimne zasluge na području unapređenja školskog sustava.

 pok. Ivana Burđelez

Susret s arhivskom građom odredio je njeno zanimanje, a uspješnu karijeru ugradila je brojne simpozije i skupove. Kritičko propitivanje kulturnog identiteta grada, istraživanja… iza nje ostala je bogata baština Matice hrvatske. Ljubila je poštovala grad na svoj poseban način – posthumno je nagrada dodijeljena pok. Ivani Burđelez.

 Ivo Felner

Ivo Felner uspio je ljetnikovcu Bunić Kaboga vratiti dušu, kroz fondaciju Batahovina. Danas Bunić Kaboga, ladanjsko imanje, sjaji novim sjajem, a njegovo nesebično ulaganje razlog je Nagrade za životno djelo Grada Dubrovnika.

Svečanost je završila himnom Svetog Vlaha i prigodnim tratamentom u foajeu Kazališta, a nastavlja se prigodnim svečanim programom u Gradu.

U ime laureata prisutnima je zahvalio Felner se u ime laureata zahvalio svima prisutnima, istaknuvši kako su svi isti u želji i namjeri te upornosti da naprave nešto korisno za Dubrovnik.

– Ovdje ne namjeravam stati, a o planovima ćete uskoro čuti – istaknuo je Felner, dodavši kako ovom nagradom njegov rad sigurno nije okončan, te ističući i kako mu je žao što pok. Burđelez sada nije tu među nama.

-Siguran sam da nas promatra – zaključio je Felner.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović