DuList INDuList PROMO

Ovoga Božića darujmo baštinu – ali i darujmo baštini!

Ovoga Božića darujmo baštinu - ali i darujmo baštini!

Iako se Božić još uvijek čini daleko, blagdanski ugođaj okićenog Grada polako nas uvodi u najljepše i najopuštenije doba godine – ukoliko ne razmišljamo o kupovini božićnih poklona!

Trčanje po butigama, biranje pravih darova za roditelje, djecu, prijatelje, mučenje sa sve škrtijim budžetom, a s potrebom da budemo originalni i da ne osjećamo krivnju zbog potpore potrošačkom licu Božića – bez sumnje stvara stres!

Dobra vijest je da smo otkrili rješenje za opuštene blagdane! Kupnjom božićnih darova u muzejskoj prodavaonici Dubrovačkih muzeja izbjeći ćete gužve i stajanja u beskonačnim redovima, bit ćete originalni, ostati u okvirima budžeta i što je najvažnije – Vašom ćete kupnjom poduprijeti rad Muzeja i skrb o baštini koju čuvaju!

Uz sve to, ususret nadolazećim blagdanima Dubrovački muzeji nude i božićni popust do 20 posto na sve svoje suvenire, koji će se moći ostvariti od 15. do 31. prosinca! Stoga prošetajte do Kneževa dvora bilo koji dan između 9 i 16 sati i odaberite božićne darove iz bogate ponude replika muzejskih predmeta, kućnih potrepština i dekoracija, odjeće i modnih dodataka, nakita, prigodnih čestitki, knjiga i kataloga, slikovnica i igara za učenje za najmlađe.

Mi Vam donosimo nekoliko prijedloga!
1. Replike keramičkih posuda iz ljekarne Domus Christi

1

Možete birati između cijelog niza keramičkih posuda, različitih oblika i veličina, koje su izrađene prema originalima iz Zbirke keramike Kulturno-povijesnog muzeja, a služile su za čuvanje raznih ljekarskih pripravaka u dubrovačkoj javnoj ljekarni Domus Christi, nastaloj 1420. godine u okviru istoimene državne bolnice.

2. Svilene kravate s motivima iz fundusa Dubrovačkih muzeja

2

Razveselite svoje muškarce klasičnim odjevnim predmetom modernog dizajna. U ponudi Dubrovačkih muzeja nalazi se preko 20 različitih kravata s motivima iz fundusa – od Grbovnika Dubrovačke Republike, grba Republike s likom Sv. Vlaha, pomorskih zastava dubrovačke Republike, dubrovačke karake, do kravata s motivima violinskog ključa, koje su pratile ovogodišnju središnju izložbu o Sorkočevićima.

3. Nakit inspiriran baštinom

3

Iz kolekcije nakita inspirirane fundusom Dubrovačkih muzeja izaberite ogrlicu, lančić, naušnice, narukvicu, broš ili remen i razveselite bilo koju ženu. Motive prilagodite osobnosti, a birajte između nakita inspiriranog arhitektonskom plastikom i kamenim namještajem iz dubrovačkih ranosrednjovjekovnih crkava, detaljima ukrasnoga veza sa svečanih muških nošnji dubrovačkoga kraja iz 19. stoljeća, privjeskom s kolarina iz 19. stoljeća ili pak dubrovačkom pulakom La Piccina Ester.

4. Kožna poslovna kolekcija

4

Kožna poslovna kolekcija s velikom pečatom Dubrovačke Republike iz 18. stoljeća, koji se danas čuva u Kulturno-povijesnom muzeju, uključuje etui za dokumente i poslovnu mapu . S ovim darovima ne možete pogriješiti, bilo da ih kupujete za poslovne partnere ili bliske prijatelje.

5. Reljef s prikazom Venere i Marsa

5

Što je Božić nego ljubav?! Replikom reljefa Venere i Marsa u naravnoj veličini s portala Kneževa dvora, koju je izradio akademski kipar Ivan Mladošić, to ćete najbolje i pokazati. Reljef s prikazom Venere i Marsa u ljubavnom zagrljaju, te Kupida uz njih, je prvi antički nadahnut mitološki prizor u kiparstvu ranorenesansnog Dubrovnika. Zajedno s ostalim reljefima trijema i portala čini zatvoreni ikonografski program Dobre Vlade.

6. Edukativna brošura i interaktivni CD o Stjepanu Gradiću

6

Razveselite djecu igrama za učenje! Učenje o povijesti Grada uz igru i zabavu, posebno ako je riječ o onom dijelu koji se odnosi na strašni potres 1667. godine i obnovu Republike koja je uslijedila, najjednostavnije je uz edukativnu brošuru i muzejsko-edukativnu pitalicu predstavljenu na interaktivnom CD-ROM-u o Stjepanu Gradiću, ocu domovine. Za najmlađe su tu i bojanka, slaganje parova i slagalica.

7. Magneti s anđelima

7

Prekrasni bucmasti anđeli prezentirani na magnetima izvučeni su motivi s tabulata, oslikanog stropa u prizemlju Kneževa dvora iz 1555. godine, te s oslikanog namještaja iz 18. stoljeća rađenog venecijanskom ukrasnom tehnikom lacca povera, koji se čuva u fundusu Kulturno-povijesnog muzeja.

8. Baluni

8

Zašto ne biste razveselili sebe i svoje ukućane novim ukrasima za bor? Unikatne Božićne kuglice koje ručno oslikava gospođa Marija Kalajdžisalihović učinit će blagdansku atmosferu originalnijom i toplijom!

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović