Zanimljivosti

OVO su tri skrivena razloga zašto vam raste trbuh!

OVO su tri skrivena razloga zašto vam raste trbuh!

Kako ženama, tako i muškarcima trbuh je najkritičnije područje tijela na kojem se prvo primijete prvi tragovi debljanja.

Iako su najčešći uzroci viška kilograma loša prehrana i premalo kretanja, postoje još neki, ne tako poznati faktori koje bi trebali znati.

1. Genetika – I dok nekim ženama prvi nakupljeni kilogrami ‘odlaze’ u stražnjicu i bokove drugima se neželjene naslage masnoća sakupljaju upravo na području struka. Razlog tome je genetika. Građu tijela nasljeđujemo od roditelja i bliže rodbine, a s time i sklonost debljanju.

2. Premalo sna – Iako zvuči neobično, san je vrlo važan za normalan rad organizma. Premalo sna u tijelu izaziva smanjeno lučenje hormona leptina – tvari koju proizvode masne stanice te pojačava lučenje grelina – hormona koji stimulira glad. Kronično neispavan organizam mozgu daje signale za pojačavanjem unosa hrane zbog čega vaše tijelo dobiva masne naslage.

3. Lijekovi – Neki lijekovi mogu uzrokovati debljanje i nakupljanje masnoća. To su najčešće lijekovi koji se koriste kod liječenja dijabetesa, migrena, visokog krvnog tlaka, depresije te steroidi i hormonalne tablete za kontracepciju. Ako uzimate neke od spomenutih tableta te ste primijetili kako ste se u kratkom vremenskom razdoblju značajno udebljali, potražite savjet liječnika.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist