Grad

OVO su građani tražili od Vlahušićevog proračuna!

OVO su građani tražili od Vlahušićevog proračuna!

Dok se političke stranke intenzivno pripremaju za bitku za gradsko prijestolje, građane muče neke druge stvari.

Naime, kada jednom ipak stigne pred gradske vijećnike, proračun za 2015. godinu imat će dvije ‘dimenzije’. Dok će ga oporba i vladajući gledati kao dokument kojim se mogu izazvati novi izbori, odnosno iz političkog aspekta, građane više zanima onaj prizemniji – komunalni.

36 prijedloga

‘Grad Dubrovnik zaprimio je ukupno 36 prijedloga na Nacrt prijedloga proračuna za 2015. Prijedloge je dostavilo 18 građana, a upućeni su nadležnim Upravnim odjelima na postupanje, a odgovori podnositeljima prijedloga. Upravni odjeli će u koordinaciji s Upravnim odjelom za proračun, financije i naplatu sve realne prijedloge uvrstiti u konačni Prijedlog proračuna za 2015. koji će potom biti upućen u Gradsko vijeće’, odgovorili su na naš upit iz ureda gradonačelinka.

‘Prijedlozi se uglavnom odnose na manje komunalne zahvate, odnosno zahvate na prometnicama ili uređenju odnosno rekonstrukciji pojedinih ulica – primjerice uređenje Sinjske ulice, sanacija fasada zgrada te nova parkirališna mjesta u Novoj Mokošici) i sl.’, stoji u odgovoru Grada u kojem nam dalje kažu kako će se uvrstiti ‘u cijelosti ili najvećim dijelom, većina pristiglih prijedloga zbog toga što su velikim dijelom realni, izvedivi, a tiču se poboljšanja uvjeta svakodnevnog život.’

Iz Grada nam nisu znali odgovoriti na pitanje koja je procjenjena financijska težina dostavljenih prijedloga, ali su nam istaknuli kako su ‘dva prijedloga dostavile udruge, jedan jedinica mjesne samouprave, dok ostatak dolazi od fizičkih osoba ili neformalnih grupa građana, poput stanara određene ulice i sl.’.

Na koje se točno projekte odnose prijedlozi građana pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, u prodaji od srijede, 22. listopada.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist