Sport

Ovo su Dubrovčani koji su dobili nagradu ‘Franjo Bučar’

Ovo su Dubrovčani koji su dobili nagradu 'Franjo Bučar'

U prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja u ponedjeljak su uručene najviše državne nagrade na području sporta ‘Franjo Bučar’ koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Hrvatskoj.

Nagrada je nazvana po ocu našeg olimpizma Franji Bučaru, a dodjeljuje se za višegodišnje uspješno djelovanje u sportu, osvajanje olimpijske medalje, iznimno znanstveno, stručno i pedagoško ostvarenje ili sportsko dostignuće koju su kao nagradu za životno djelo za 2016. godinu dobili dr. Ivo Vidović – posthumno, Jelica Pavličić Štefančić i Luciano Sušanj.

 

Odbor za dodjelu državne nagrade za sport ‘Franjo Bučar’ na je uz te tri nagrade za životno djelo odlučio da 12 godišnjih nagrada pođu i u četiri dubrovačke ruke. Dobitnici su tako Maro Joković, Andro Bušlje, Veselin Đuho te Sanja Jovanović.

Dobitnici nagrade za životno djelo dobili su, osim povelja i zlatnih medalja s likom Franje Bučara, i novčani iznos od 50.000 kuna neto, dok su dobitnici godišnjih nagrada, uz povelje i medalje, nagrađeni i novčanim iznosom od 20.000 kuna neto.

 

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist