Zanimljivosti

OVO je časna Roxana: rodila, a nije znala da je trudna

Corriere Della Serra

Talijanski list Corriere Della Sera objavio je prvu fotografiju časne sestre i novopečene majke dječačića, 33-godišnje Roxane Rodriguez iz El Salvadora. Na fotografiji sestra Roxana polaže zavjet tijekom zaređenja prošlog rujna.

Podsjetimo, sestra Roxana šokirala je svoju Majku nadstojnicu u samostanu u talijanskom gradu Rieti kad je prošlog tjedna rodila dječačića i nadjenula mu ime Franjo, u čast Papi. Sestra Roxana tvrdila je kako nije imala pojma da je trudna i kad su počeli trudovi mislila je da ima grčeve u stomku. Ali kad se srušila u samostanu hitno je prebačena u bolnicu.

Novinari Corriere Della Serra kontaktirali su i socijalnu radnicu koja je dodijeljena novopečenoj majci. Njoj je Roxana navodno rekla:
– Tako sam sretna. Više se osjećam kao majka nego časna sestra, to je očito. Odlučila sam nazvati ga Franjo po našem predivnom južnoameričkom Papi. Ne oosjećam krivnju. Zadržat ću ga i sama ga odgajati – kazala je sestra Roxana.
– On je dar od Boga. Malo sam zabrinuta zbog publiciteta, ne samo u Italiji nego i u El Salvadoru i u svijetu. Svi o ovom govore i ne mislim da ću se moći vratiti kući i napustiti Rieti – dodala je.

Časna sestra je u samostan u Rietiju stigla prošlog ljeta i istakla je kako je otac djeteta čovjek iz njene domovine, ali još nije rekla o kome je riječ.
– To se dogodilo prošle godine na proljeće, kad je otputovala u El Salvador obnoviti putovnicu. Nije rekla o kome je riječ, ali možemo reći da je to njena ‘stara vatra’ iz mladih dana – kazao je mjesni župnik Benedetto Falcetti.

Inače, bolnica u kojoj je časna sestra Roxana rodila malog Franja već je danima pod posebnim osiguranjem, a sretnoj majci svakodnevno stižu darovi i čestitke.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist