Grad

Ove godine Stradunom će dežurati volonteri Crvenog križa

Ove godine Stradunom će dežurati volonteri Crvenog križa

Uključivanje Grada Dubrovnika u projekt zdravstveno-sanitetskih ophodnji bila je tema danas održanog sastanka gradonačelnika Andra Vlahušića s ravnateljem Gradskog društva Crvenog križa Živkom Šimunovićem i predsjednikom dr. Vickom Mihaljevićem.

Naime, prošlogodišnji pilot projekt Kluba mladih GDCK Dubrovnik – “Crveni križ na zidinama” – polučio je izniman uspjeh, stoga je inicijativa uz podršku gradonačelnika proširena i na područje unutar zidina gdje je tijekom sezone najveća koncentracija gostiju. Osoblje Crvenog križa tretira dehidraciju, iscrpljenost i nesvjesticu izazvanu često iznimno visokim temperaturama, ali i ozljede poput ogrebotina, žuljeva, a mjesečno zabillježe i preko 300 intervencija, navode iz Grada Dubrovnika.

Osim ophodnje na najfrekventnijim lokacijama zidina i dežurstava unutar povijesne jezgre, od ove godine na javnim plažama, uključujući i otok Lokrum, dežurat će za to obučeni spasioci. Predviđeno je da svi programi počnu 15. lipnja i traju do 15. rujna.

Uz već odobrenih 50.000 kuna od strane Turističke zajednice GD-a, gradonačelnik će u proljetnom rebalansu proračuna za provođenje programa osigurati 100.000 kuna.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist