Natrag
19.9.2017 17:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

OVE GODINE ĆE MANJE GORITI Predstavljene najbolje metode obrane od požara

25.1.2016 @ 14:36 Dulist Županija

Podijelite:

U sklopu projekta HOLISTIC u Dubrovniku je održan okrugli stol na kojem se razgovaralo i o mogućoj primjeni najboljih praksi iz područja prevencije i zaštite od požara iz zemalja sudionica projekta u sustav zaštite od požara na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Okupilo se pedesetak sudionika pripadnika javnih vatrogasnih postrojbi i dragovoljnih vatrogasnih društava, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te predstavnika Istarske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.
Sudionici okruglog stola zaključili su da predstavljene studije slučaja iz Grčke i Slovenije ukazuju na potrebu modernizacije postojeće vatrogasne infrastrukture, uz primjenu i korištenje modernih informacijsko komunikacijskih tehnologija u zaštiti od požara.
Damir Krstinić s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita predstavio je projekt video nadziranja područja Dubrovačko-neretvanske županije koji projektom HOLISTIC predviđa postavljanje kamera za tri lokacije: na području jezera Kuti u Neretvi, na otoku Mljetu te na području Osojnika. Procjenjuje se da bi projekt video nadziranja navedenih područja trebao biti završen do početka ovogodišnje požarne sezone.

Vrijednost aktivnosti koje provodi Dubrovačko-neretvanska županija je oko 3 milijuna kuna i u 85-postotnom iznosu sufinancirane su sredstvima Europske unije. Inače, projekt je ukupno vrijedan oko 70 milijuna kuna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana