Grad

Ovako će ubuduće izgledati sva vozila dubrovačkih taksista

Ovako će ubuduće izgledati sva vozila dubrovačkih taksista

Grad Dubrovnik obavještava sve podnositelje zahtjeva koji su ostvarili pravo na dozvolu za autotaksi prijevoz da su izrađeni grafički uzorci sa specifikacijama izgleda vozila.

Nadležni Upravni odjel za poduzetništvo, turizam i more u završnoj je fazi izrade rješenja za 225 podnositelja zahtjeva koji su prema već objavljenoj listi redoslijeda prvenstva ostvarili pravo na dozvole. Oni će naime u razdoblju od primitka rješenja do izdavanja same dozvole biti dužni svoja vozila prilagoditi uvjetima propisanih člankom 24. Odluke o autotaksi prijevozu na području i s područja Grada Dubrovnika (‘Službeni glasnik Grada Dubrovnika’, broj: 10/16., 14/16., 16/16. i 8/17.)

Detaljne informacije o rokovima prilagodbe izgleda vozila bit će sadržane u rješenjima, a Grad Dubrovnik u međuvremenu poziva autotaksi prijevoznike da iskoriste razdoblje do primitka rješenja i pristupe pripremnim radnjama te započnu s postupkom prilagodbe izgleda svojih vozila sukladno specifikacijama koje su sastavni dio ove obavijesti.

Prema članku 24. Odluke, svako autotaksi vozilo mora na krovu imati oznaku ‘TAXI’ s brojem dozvole, dok na bočnim i stražnjim stranama vozila mora imati istaknuta obilježja autotaksi vozila Grada Dubrovnika, na način prikazan skicom, s istaknutim telefonskim brojem pozivnog centra kojemu autotaksi prijevoznik pripada. Vozila moraju biti u bijeloj ili crnoj boji.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist