DuList IN

Ova obitelj već 40 godina svako ljeto dolazi u Zaton!

Ova obitelj već 40 godina svako ljeto dolazi u Zaton!

TZ grada Dubrovnika je u znak zahvalnosti za vjernost Dubrovniku,uručila danas obitelji Groeber zahvalnicu i prigodne poklone povodom četrdesete godišnjice njihova boravka u Zatonu Malom, kod obitelji Puljizević, dugogodišnjih privatnih iznajmljivača.
U obiteljskoj kući obitelji Puljizević „Vila Mare i Filip“ Helmut i Rosa Groeber, Bavarci iz Muenchena, proveli su, kako kažu, neka od najljepših ljeta , a o obitelji Puljizević s kojima su učvrstili vezu i postali istinski prijatelji, imaju samo riječi hvale.

Helmut je prvi put ‘otkrio’  Zaton Mali još kao mladić, daleke 1972. godine, da bi kasnije nastavio posjećivati dubrovački kraj zajedno sa suprugom Rosom.
Od 1982.godine dolaze kontinuirano, svakog ljeta, uvijek kod iste obitelji i provode u Malom Zatonu barem mjesec dana.

– Helmut je 1991.godine otišao iz Dubrovnika zadnjim brodom prema Rijeci, a vratili su se 1993.u potpuno nesigurnom vremenu, no svaki dan su sjedali uz more , gotovo prkoseći Jugovojsci koja je mogla iznenadno napasti – ispričala nam je njihova domaćica Mare Puljizević. Za vrijeme rata za dvije od tri kćeri Puljizević , obitelj Groeber i druga obitelj njihovih prijatelja pružili su utočište , gđa. Rosa napomenula je kako je to izbjeglištvo u Muenchenu trajalo točno 101 dan.
Ivana Vojvoda, mlađa kćer domaćice Mare ispričala nam je kako njihova obitelj iznajmljuje od 1961.godine kad su posjedovali malu kućicu s dvije sobe i kupaonicom izvan kuće, a s vremenom su obnovili i izgradili veliku kuću u kojoj danas primaju brojne goste. Najviše njihovih gostiju su oni koji se više puta vraćaju. Obitelj Puljizević pravi je primjer privatnih iznajmljivača koji se dugo godina bave ovim poslom i kod kojih je gostoprimstvo utkano u svaki odnos s gostima, koji to duboko osjećaju , stoga se rado vraćaju u njihov dom. Istovremeno kad i obitelj Groeber u Puljizevića boravi druga obitelj koja gotovo deset godina dolazi na odmor u Zaton iz daleke Švedske.
Takvih ima puno- kaže Ivana, sami Groeberovi vrlo često dolaze sa svojim prijateljima i drugim članovima obitelji.
Helmut i Rosa sutra kreću prema Muenchenu, prevalit će 1000 kilometara, a jedina primjedba koju su uputili je na nedostatak trajekta na liniji Rijeka- Dubrovnik, koju su oni rado koristili, jer kako objašnjava gosp. Groeber – bilo je vrlo ugodno ploviti duž prekrasne hrvatske obale, no Jadrolinija je taj brod ukinula.

Obitelji Groeber, Jelka Tepšić i Siniša Žakula uručili su cvijeće i prigodne poklone u ime Turističke zajednice grada Dubrovnika, koja na ovaj način odaje priznanje dugogodišnjim gostima i njihovim domaćinima, koji su – na ovaj način – i jedni k drugi najbolji promotori Hrvatske, Dubrovnika i Zatona. Radujemo se ponovnom viđenju s obitljei Groeber dogodine u Zatonu! – pišu iz TZ grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist