Natrag
23.8.2017 10:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

Otvoreni radovi na gradnji stonske luke ‘teške’ 10 milijuna kuna

25.11.2015 @ 13:08 Dulist Županija
3;3

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić i njegov zamjenik Davorko Obuljen s ravnateljem Županijske lučke uprave Antunom Banovcem obišli su završene radove na obnovi mula i šetnice u Trpnju te su otvorili radove na gradnji 10 milijuna kuna vrijedne luke Ston.

Radovi u Trpnju, vrijedni oko 300 tisuća kuna, samo su dio planiranih projekata u luci Trpanj, javljaju iz Županije. Obnovljen je mul, izgrađena šetnica te je postavljen i lift za invalide. U skladu s izradom projektne dokumentacije i po ishođenju odgovarajućih akata za građenje slijede radovi na izgradnji mostića unutar luke te uređenja gravitirajućeg područja. U Stonu je potom župan Dobroslavić otvorio radove na gradnji luke Ston.

U financiranju stonske luke sudjeluju ŽLU, Općina Ston, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture s milijun kuna, a dio sredstava povučen je iz fondova Eurospke unije, odnosno kroz projekt „EA Seaway“. U stonskoj luci bit će izgrađena nova i potpuno opremljena obala duga 60 metara. Župan Dobroslavić ovom je prilikom naglasio kako Dubrovačko-neretvanska županija naporno radi na privlačenju sredstava iz fondova Europske unije, pa je tako ustvrdio da Regionalna razvojna agencija DUNEA radi na 60-ak projekata.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana