Zanimljivosti

Otvoreni Mirisi Božića

Otvoreni Mirisi Božića

Četvrta po redu manifestacija „Mirisi Božića u Konavlima“ svečano je otvorena u Zavičajnom muzeju u Čilipima uz prisustvo mnogobrojnih članova Agroturizma Konavle i gostiju.

Manifestaciju je otvorio župan gosp. Nikola Dobroslović, a direktor UHPA-e Željko Trezner predstavio rezultate projekta Upoznaj Hrvatsku – ruralna destinacija Konavle, kojeg su UHPA i Agroturizam Konavle realizirali zajednički na proljeće.
 
Trezner je također predstavio promotivne filmove ruralnoga turizma Konavala:
– Možete biti primjer drugima s ovime što ste do sada postigli – rekao je Željko Trezner, direktor UHPA-e.
 
Predsjednik Izvršnog odbora Agroturizma Konavle Krešimir Šapro tom prilikom je kazao:
– Agroturizam Konavle nagrađen je Zlatnom poveljom za najbolju manifestaciju u ruralnom turizmu u Hrvatskoj za 2010. godinu i na to smo posebno ponosni. U ovu manifestaciju unijeli smo niz novosti kao što je, na primjer, IsKonBar zbog povezivanja s Baranjom i Istrom i pomakli termin održavanja manifestacije kako bi se također povezali s Dubrovnikom, odnosno dočekom Nove godine na Stradunu. Također, ovi Mirisi Božića imaju i humanitarni karakter. Konavle će narednih dana biti najljepše mjesto u Hrvatskoj, to sam siguran, a Mirisi Božića iz Konavala će zamirisati u Istri, Baranji i cijeloj Hrvatskoj.
 
Dio sredstava od manifestacije ide za obnovu Franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju, a proizvodi članova Agroturizma Konavle za Marijin dom u Cavtatu.
 
Na svečanosti otvorenja nastupili su KUD Čilipi i jazz band "Toto i prijatelji Mirisi Božića", a udruga je prezentirala i svoju internetsku stranicu koja biti jedinstvena webstranica ponude ruralnoga turizma Konavala www.agroturizam-konavle.hr.

 

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist