Županija

Otvoreni Energetski dani DNŽ

Otvoreni Energetski dani DNŽ

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić danas je svečano otvorio prve Energetske dane županije. Tom su prigodom potpisani i Sporazumi o suradnji između Elektrojuga, kao opskrbljivača energijom, i devet jedinica lokalne samouprave o razmjeni podataka o potrošnji električne energije, za potrebe izrade Akcijskog plana održivog korištenja energije (SEAP).

Naime, kroz DUNEA-ine projekte izrađuju se SEAP-i za Grad Korčulu te općine Lastovo, Vela Luka, Smokvica, Blato, Mljet, Konavle, Župa dubrovačka i Ston u skladu s Planom energetske učinkovitosti u neposrednoj potrošnji energije u županiji, koji je također predstavljen kroz današnji program Energetskih dana. Prezentirani su i projekti iz područja energetike koje provodi DUNEA – ALTERENERGY, MESHARTILITY, LEGEND, INTERMODAL.
Poslijepodnevni program nastavljen je predavanjima i radionicama za građane, na temu energetike, a predstavljen je i program poticaja za ugradnju solarnih kolektora i obnovu fasada, za što će Dubrovačko-neretvanska županija, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, uskoro raspisati natječaje. Danas su također održane i male škole energetske učinkovitosti u osnovnim školama u Župi dubrovačkoj i Cavtatu, a jučer u Stonu.
Trećeg dana programa, u srijedu, na Sveučilišnom kampusu predviđene su četiri radionice za građane i to o geotermalnoj energiji, energetici i transportu, energetskom certificiranju i energetskoj obnovi te energetskim zadrugama. Ovo je prvo izdanje Energetskih dana, koje Dubrovačko-neretvanska županija, u suradnji s DUNEA-om, namjerava organizirati i ubuduće.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist