DuList IN

Otvorena izložba Storm Chasersa!

Otvorena izložba Storm Chasersa!

Storm Chasers, lovci na oluje, skupina je dubrovačkih autora, koja se bavi meteo-fotografijom i na taj način predočavaju drukčiji krajolik Grada što doprinosi razvijanju svijesti o njegovoj vrijednosti i važnosti očuvanja za buduće generacije.

Njihova izložba otvorena je danas u auli Sveučilištnog kampusa, a u sklopu projekta BAŠTINA, kojeg u u našoj županiji provodi Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije.

Kad se čuju gromovi, nastupe bljeksovi i munje, a oblaci skroje svoje kulise oni svojim kamerama bilježe nestvarne dramatične slike otvarajući gotovo arkadijske prizore. Oni nam vraćaju nadu da je ljepota vječna i da joj se samo treba prepustiti. Kad ih ne bi bilo, “lovce na oluje” trebalo bi ih izmisliti i zato je naša sreća da ova ustrajna mlada postrojba ne posustaje – kazala je u prigodi otvorenja izložbe direktorica Zavoda Marina Oreb.

Izložbu je otvorila pročelnica za kulturu DNŽ Marijeta Hladilo koja je istaknula kako Županija posvećuje veliku pažnju ovakvim projektima koji njeguju kulturnu i prirodnu baštinu. Čestitala je i zahvalila autorima na nezaboravnom doživljaju. Izložba će se na Kampusu moći pogledati do 30. listopada, a potom do 6. studenog u Multimedijalnom centru Visia.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist