Kultura

Otvorena izložba ‘Ljepota krša u bogatstvu tradicije’

Otvorena izložba 'Ljepota krša u bogatstvu tradicije'

Članovi fotokluba Marin Getaldić Marko Asić, Mirjana Bočina, Igor Brautović, Antun Česko, Ivica Duper, Miho Kulušić i Nora Novak su 15. svibnja ove godine sudjelovali na foto radionici pod radnim nazivom FOTO RAVNO TOUR, a rezultati koje su večeras predstavljeni u Sponzi pod izložbom naziva ‘Ravno – ljepota krša u bogatstvu tradicije’. 
Namjera organizatora radionice gospara Luke Šimunovića bila je prikupljanje i fotodokumentiranje raznih atrakcija i posebnosti koje ima općina Ravno (kroz mjesta: Trebinja, Dužica, Zagorac, Pećina, Turkovići, Trnčina, Velja međa, Prijevor, Ravno, Zavala, Češljari, Orahov do, Golubinac, Kijev do, Belenići, Rupni do, Planjak, Cicrina). Luka je izlet ranije dogovorio s članovima fotokluba Eugenom Miljanom i Klaudijem Pozniakom.

– Iz Dubrovnika smo krenuli minibusom u 7, putem smo se zaustavili u brojnim selima i zaseocima i sve detaljno fotodokumentirali, a malo veću pauzu smo imali oko podne u restoranu Zavala nakon čega smo fotografirali pećinu Vjetrenicu i potom nastavili obilaske. Tijekom realizacije ovog fotografskog projekta u svakom mjestu su nas dočekati lokalni vodiči i pokazali najzanimljivije detalje pojedinih lokaliteta (prirodu, spomenike, kulturu, ljude, hranu u izvornom obliku, običaje, alate, poljoprivredu, sakralne građevine, tj. sve ono što je bilo zanimljivo. Oduševljeni smo dobrodošlicom ljubaznih domaćina koji su nas dočekali kao ambasadore fotografije. Vratili smo se u Dubrovnik u večernjim satima s nezaboravnim uspomenama i prepunim memorijskim karticama – kažu iz FKMG.
Nekoliko dana kasnije povjerenstvo je izdvojilo 50 najuspješnijih fotografija koje su se prikazale na izložbi, a nakon izložbe u Sponzi slike će biti donirane Općini Ravno kao stalni postav.

 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist