DuList IN

OTVOREN MEDITERANSKI SAJAM Pogledajte koje se sve delicije nude na Babinom kuku!

OTVOREN MEDITERANSKI SAJAM Pogledajte koje se sve delicije nude na Babinom kuku!

U hotelu Tirena započeo je danas 12. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva.

tako su se održale radionice za djecu i mlade pod nazivom ‘Seminar pravilne prehrane’ na Trgu Marina Držića, kojeg je organizirao Zavod za javno zdravstvo DNŽ.

Autori i voditelji radionica su Matija Čale Mratović (dr. med., spec. školske medicine), mr. Ankica Džono Boban (dr. med., spec javnog zdravstva), mr. Marija Mašanović (dr. med., spec. javnog zdravstva), Marija Vezilić (dipl.ing., nutricionistkinja), Mato Lakić (dr. med., spec. epidemiologije), a ostali izvoditelji su Slavica Celić (bacc. med. tech.), Ruža Čolaković (bacc. med. tech.), Dragica Konsuo (kem. tehn.) i Ivana Radibratović (bacc. med. tech.) U 15 i 30 očekuje nas susret izlagača i kupaca, a od 15.30 do 18.30 traje program ‘Prehrana i zdravlje’ kojeg vode isti autori i voditelji i izvoditelji.

Službeni početak rada Sajma je u petak, 27. ožujka s početkom u 9 i 30. U Dvorani Divona hotela ‘Valamar Lacroma Dubrovnik’ održat će se predavanje ‘Novi zakon o GMO – prilika za Hrvatsku’ prof.dr. Valerije Vrček. Predavanje: Nanotehnologija – novi izazov za sigurnost hrane održat će dr. sc. Ivana Vinković Vrček. u devet i po ponavlja se radionica za djecu. U deset i 30 u Dvorani Divona održat će se predavanje ‘Mjere ruralnog razvoja u RH’, a predavači su Mia Hrnić i Marijana Puljas, te predavanje ‘Financiranje malog gospodarstva i ESI projekata’, kojeg predaje dr.sc. Mira Krneta.

U 11 i 30 održat će se svečanost otvorenja sajma te svečana dodjela priznanja. Kulturno umjetnički program održat će Slavonski romantičari i Cane i dalmatinske klape, a voditeljica je Darija Žanetić. u 12 sati počinju radionice udruge DEŠA, dok se u 15 i 30 nastavlja program ‘Prehrana i zdravlje’. U 19 sati je završetak radnog dana Sajma.

Drugi dan Sajma, koji počinje u 9 i 30, održat će se predavanje ‘Alpe-Adria regije slobodne od GMO’ predavateljice Marijane Petir. U deset se nastavljaju radionice udruge DEŠA. U 12 sati otvara se Mediteranski stol, uz prezentaciju kuharskih radionica (pripravljanje hrane, pokretna kuhinja), a gastro dizajneri prezentiraju jelo, kruh, slastice i piće. U 19 sati je završetak radnog dana Sajma.
U nedjelju se sajam otvara u iste ure, a u 10 i 30 održavaju se radionice Udruge DEŠA. U 18 sati se svečano zatvara Sajam.

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist