Kultura

Otvoren glazbeni program 63. Igara

Otvoren glazbeni program 63. Igara

Zagrebačka filharmonija i violončelistica Monika Leskovar pod ravnanjem velikog ruskog dirigenta Dmitrija Kitajenka nastupili su u sklopu Vip programa Ljetnih igara u srijedu 11. srpnja u Dominikanskoj crkvi čime je otvoren glazbeni program 63. Dubrovačkih ljetnih igara.

Niz hvaljenih i iznimno posjećenih zajedničkih nastupa Zagrebačke filharmonije, Monike Leskovar i Dmitrija Kitajenka u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu, nastavio se i u Dubrovniku. Unatoč gotovo nepodnošljivoj vrućini, brojna publika u Dominikanskoj crkvi uživala je u Adagiettu iz Mahlerove Pete simfonije, Talijanskoj simfoniji Felixa Mendelssohna–Bartholdyja, zatim Jutarnjem raspoloženju iz Peer Gynta skladatelja Edvarda Griega.

Istinska miljenica festivalske publike, Monika Leskovar izvela je slavne Varijacije na rokoko temu Petra Iljiča Čajkovskog, a njegovim Talijanskim Capricciom zaključen je program. Kao dodatak programu za oduševljenu publiku izveden je Valcer cvijeća Čajkovskog.  
Nakon sinoćnjeg koncerta koji je dostojno obilježio otvaranje glazbenog programa 63. Igara, uslijedit će recital dubrovačke mezzosopranistice Janje Vuletić u pratnji pijaniste Jonasa Vitauda u petak, 13. srpnja u atriju Kneževa dvora.

Pročitajte još

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist