DuList IN

OTVOREN DUFF Kino Sloboda bilo je premalo za sve ljubitelje filmova!

OTVOREN DUFF Kino Sloboda bilo je premalo za sve ljubitelje filmova!

U Kinu Sloboda u četvrtak navečer svečano je otvoren 3. DUFF – Festival djece i mladeži zemalja Mediterana s ukupno oko 200 prijavljenih filmova iz 12 zemalja, od kojih su 73 ušla u glavni program selekcije.

Na otvaranju festivala prigodnim riječima u ime organizatora (Kinematografi Dubrovnik, Udruga za promicanje medijske kulture Luža, te Ljetna škola filma Šipan, uz pomoć Hrvatskog filmskog saveza) mnogobrojnoj publici su se obratili Đive Galov, Igor Miošić i Miro Bronzić.

– Najveća zahvala ide djeci autorima filmova i njihovim mentorima – kazala je Galov, dok je Miošić pozvao sve na gledanje redovnih projekcija. Miro Bronzić je, pak, kao uspjeh istaknuo podatak da je ovogodišnjem DUFF-u zastupljeno čak 11 domaćih filmova.

Inače, na ovogodišnjem DUFF-u predstavit će se filmovi u devet kategorija. Sedam projekcija organizirano je za djecu, sedam ih je u službenoj kategoriji, 14 projekcija otprilike, što je ukupno 14 sati filma, uz popratni filmski program. Tu su još radionice za učenike dubrovačkih osnovnih i srednjih škola.

Za vrijeme festivala održat će se i Europska konferencija o filmskom stvaralaštvu mladih.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist