Zanimljivosti

Otkriveno spomen-obilježje “Jakljan 1945.”

U organizaciji Udruge Hrvatski domobran Dubrovnik i pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije danas je na otočiću Jakljanu održana komemoracija te otkrivanje spomen-obilježja “JAKLJAN 1945.”, a u spomen na 214 ubijenih hrvatskih i njemačkih mornara i vojnika, žrtava komunističkog režima.

– Na ovom otoku počinjen je zločin jer je jedan totalitarni režim uvjerio ljude oko sebe kako njegovi ciljevi mogu biti opravdanje za uništavanje pojedinaca, grupa i naroda. To je bio totalitarni komunistički režim. Ali ne smijemo zaboraviti da je takav svaki totalitarni režim i svaki zaslužuje jednaku osudu. Spomenik je sjećanje na grubo vrijeme, ali i mjesto opomene. Ovo je korak ka odbacivanju okova koji nas stežu i otkrivanju istine, jer jedino istina, a ovo je dijelić istine, može odvesti naš narod i naciju ka mirnoj budućnosti, a time i prosperitetu – kazao je župan Nikola Dobroslavić ovom prigodom.

Prigodne riječi uputili su i pomoćnik ministra branitelja pukovnik Ivan Grujić i predsjednik Udruge Hrvatski domobran Dubrovnik Željko Kulišić.

Po završetku komemoracije položeni su vijenci i zapaljene svijeće te je riječi molitve uputio biskup dubrovački mons. Mate Uzinić, koji je predvodio i misu zadušnicu u crkvi sv. Stjepana na Šipanu.

Pročitajte još

PEPELNICA ILI ČISTA SRIJEDA Počinje korizmeno razdoblje

Dulist

MASLINA 2020. Danjel Sabadin šampion, a nagrađena i Zrinka Cvitešić

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija