Zanimljivosti

Otkriveno spomen-obilježje “Jakljan 1945.”

Otkriveno spomen-obilježje "Jakljan 1945."

U organizaciji Udruge Hrvatski domobran Dubrovnik i pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije danas je na otočiću Jakljanu održana komemoracija te otkrivanje spomen-obilježja “JAKLJAN 1945.”, a u spomen na 214 ubijenih hrvatskih i njemačkih mornara i vojnika, žrtava komunističkog režima.

– Na ovom otoku počinjen je zločin jer je jedan totalitarni režim uvjerio ljude oko sebe kako njegovi ciljevi mogu biti opravdanje za uništavanje pojedinaca, grupa i naroda. To je bio totalitarni komunistički režim. Ali ne smijemo zaboraviti da je takav svaki totalitarni režim i svaki zaslužuje jednaku osudu. Spomenik je sjećanje na grubo vrijeme, ali i mjesto opomene. Ovo je korak ka odbacivanju okova koji nas stežu i otkrivanju istine, jer jedino istina, a ovo je dijelić istine, može odvesti naš narod i naciju ka mirnoj budućnosti, a time i prosperitetu – kazao je župan Nikola Dobroslavić ovom prigodom.

Prigodne riječi uputili su i pomoćnik ministra branitelja pukovnik Ivan Grujić i predsjednik Udruge Hrvatski domobran Dubrovnik Željko Kulišić.

Po završetku komemoracije položeni su vijenci i zapaljene svijeće te je riječi molitve uputio biskup dubrovački mons. Mate Uzinić, koji je predvodio i misu zadušnicu u crkvi sv. Stjepana na Šipanu.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist