Sport

OSVOJEN HANNOVER Jug iz Njemačke s tri boda!

OSVOJEN HANNOVER Jug iz Njemačke s tri boda!

Jugaši su u srijedu navečer upisali vrijednu gostujuću pobjedu protiv njemačkog WASPO Hannovera s 13:6 (4:3, 4:1, 0:1, 5:1) u 3. kolu A skupine LEN Lige prvaka.

Nakon poraza u 1. kolu u Moskvi od Dynama 11:12 te slavlja u 2. kolu u Gružu protiv Partizana 16:5, Jugaši su u Hannoveru stigli do nova 3 boda.

Trebalo je Jugašima nešto vremena na početku utakmice za posložiti svoje obrambene redove, ali već od kraja prve četvrtine momčad Vjekoslava Kobešćaka odigrala je na visini zadatka te na kraju zasluženo slavila.

Naime, prvi su na susretu poveli Jugaši (Renzuto), a na 1:1 izjednačio je Radović. U idućem napadu Garcia pogađa za 2:1, a s druge strane poravnava Čorušić. Joković koristi igrača više za 3:2, a Brguljan lijepo pogađa za 3:3. Fatović je, opet s igračem više, doveo Jug u novo vodstvo 17 sekundi prije kraja prve četvrtine.

Fatović je svojim drugim pogotkom otvorio drugu četvrtinu za 5:3, a potom je Benić ‘žabicom’ s vanjske pozicije pogodio za 6:3. Na 7:3 podigao je svojim drugim pogotkom Garcia, a s druge strane Radović svojim drugim golom smanjuje na 7:4. Benić lijepo pogađa ‘kroz uši’ njemačkog vratara za novih +4 Juga na poluvremenu.

Brguljan svojim drugim pogotkom otvara treću četvrtinu, a potom je imao priliku i za treći iz peterca. Međutim, ispriječio se Bijač. Do kraja treće četvrtine više nije bilo golova, tek po jedan udarac u gredu sa svake strane.

U posljednjoj četvrtini Macan sjajno zabija s vanjske pozicije za 9:5, a na 10:5 drugim pogotkom postavlja Renzuto. Rašović zatim iz kontranapada podiže na 11:5, a Radović trećim pogotkom smanjuje na 11:6. Na kraju Joković zabija svoj drugi i treći gol za 13:6.

Jug CO će u 4. kolu u subotu 9. prosinca u Gružu dočekati Barcelonetu koju predvode bivši Jugaši Perrone i Vrlić.

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist