Crna kronika

OSUMNJIČEN ZA DVA KAZNENA DJELA Ravnatelj oštetio vrtić za više od 75 tisuća kuna!

OSUMNJIČEN ZA DVA KAZNENA DJELA Ravnatelj oštetio vrtić za više od 75 tisuća kuna!

Ravnatelj odgojno-obrazovne ustanove s područja Metkovića, a kako neslužbeno doznajemo riječ je o vrtiću, sumnjiči se za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te za krivotvorenje službene ilu poslovne isprave.

Naime, Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom osumnjičenim za dva kaznena djela i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Njega se sumnjiči da je u vremenu od ožujka 2010. godine do kraja rujna 2012. godine, kao odgovorna osoba jedne odgojno-obrazovne ustanove s područja Metkovića, u više navrata sa žiro računa ustanove podizao gotovinski novac koji je zadržavao za sebe. Time je odgojno-obrazovnu ustanovu oštetio za iznos od oko 65 tisuća kuna.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno kako je osumnjičeni sa 48-godišnjom djelatnicom sklopio ugovor o radu u odgojno-obrazovnoj ustanovi u trajanju od četiri mjeseca, iako je radila svega nekoliko dana, a za što su joj isplaćene plaće u ukupnom iznosu od preko 10 tisuća kuna za koji iznos je oštećena odgojno-obrazovna ustanova. Kako bi ostvario navedenu protupravnu isplatu osumnjičeni je neistinitim podacima popunjavao potrebnu radnu dokumentaciju.

Protiv osumnjičenog 55-godišnjaka policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist