Politika

OSTAVKE ILI ISKLJUČENJA U HDZ-U Hoće li Karamarko izbaciti Šuicu?

OSTAVKE ILI ISKLJUČENJA U HDZ-U Hoće li Karamarko izbaciti Šuicu?

Gradski vijećnici HDZ-a Dubravka Šuica, Dubravka Marunčić, Niko Bulić te Mario Obuljen imaju još nepuna dva sata za podnijeti ostavke na sve dužnosti u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika.

To je od njih, podsjetimo, zatražio predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković, o čemu je DuList prvi pisao. Franković od svojih vijećnika traži povrat mandata stranci, a ukoliko se na njegov zahtjev ogluše slijedi im isključenje iz HDZ-a.

O tome bi u slučaju Marunčić, Bulića i Obuljena trebao odlučivati Sud časti Županijske organizacije HDZ-a, dok bi o sudbini Dubravke Šuice kao potpredsjednici HDZ-a trebala odlučivati središnjica. No, ukoliko Sud časti ŽO odluči izbaciti Marunčić, Obuljena i Bulića, oni bi imali pravo priziva pred Visokim sudom časti središnjice.

Može se očekivati kako će gradski vijećnici, ukoliko budu izbačeni iz stranke svoje mandate u Gradskom vijeću zadržati za sebe te nastaviti u vijećničkim klupama kao nezavisni. No, pitanje je hoće li šef stranke Tomislav Karamarko samo dva mjeseca pred predsjedničke izbore dopustiti ovakvu buru u Dubrovniku? Hoće li dozvoliti da HDZ prvi put u dubrovačkom Vijeću ostane bez vijećnika? Ili pak da stranka ostane bez potpredsjednice, ukoliko bi se išlo na brisanje Šuice iz članstva?

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist