Grad

Ostaje se samo nadati da i sredstva Grada za Fibroscan neće biti politička ucjena

Ostaje se samo nadati da i sredstva Grada za Fibroscan neće biti politička ucjena

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je u četvrtak, 17. studenog, predstavnice udruge Hepatos dr. Ljiljanu Radić Betica i Katarinu Svetac, javljaju iz gradske uprave. 

Na održanom sastanku predstavljeni su rezultati akcije prikupljanja donacija za kupnju fibroscana za Dubrovnik, a riječ je o dijagnostičkom aparatu koji u kratkom vremenu može dijagnosticirati bolesti jetre, a bez opasnih, neugodnih i dugotrajnih posljedica punkcije.

Gradonačelnik Andro Vlahušić uputio je zahvale svim sugrađanima koji su sudjelovali u ovoj akciji i koji su svojim donacijama omogućili da i Dubrovnik postane vlasnikom jednog ovakvog vrhunskog i prijeko potrebnog dijagnostičkog aparata.

Doktorica Ljiljana Radić istaknula je kako akcija prikupljanja donacija još uvijek nije gotova jer nedostaje još 200 tisuća kuna te kako se nada da će uz pomoć sugrađana i Grada Dubrovnika uspjeti prikupiti ostatak financijskih sredstava.

Gradonačelnik Vlahušić kazao je kako podržava inicijativu udruge Hepatos ističući kakoće predložiti da se u proračunu Grada Dubrovnika osiguraju sredstva koja budu nedostajala za kupnju ovog aparata, a u iznosu do 200 tisuća kuna.

Koji proračun?

Na naš upit iz kojeg će točno proračuna ovi novci biti isplaćeni, iz Ureda gradonačelnika nam je odgovoreno kako će ova sredstva biti uvrštena u ovogdišnji tehnički rebalans proračuna. Drugim riječima, s ovim vrijednim aparatom neće se raditi politička trgovina u kontekstu usvajanja i neusvajanja proračuna za sljedeću godinu.

Inače, vrijedi napomenuti kako gradonačelnik ima pravo raspolagati tim sredstvima u formi njegovog Zaključka.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist