Grad

Oskar znanja i dubrovačkom gimnazijalcu Patriku Papcu!

Oskar znanja i dubrovačkom gimnazijalcu Patriku Papcu!

Dubrovački gimnazijalac Patrik Papac, učenik matemtičkog usmjerenja 3. razreda Gimnazije Dubrovnik Oskarom znanja nagrađen je za osvojeno ekipno prvo mjesto na Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi 2015. godine, održanoj u Kopru u Sloveniji.
Naime, prošlog tjedna u Zagrebu je održana svečana dodjela Oskara znanja kojima se nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici u Hrvatskoj te njihovi profesori mentori. Između 1300 sudionika na državnim natjecanjima, Oskari su uručeni učenicima i mentorima koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima te učenicima i mentorima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima u 2015./2016. godini.
Među najboljima od najboljih nalazio se i Patrik Papac.

Kako ističu iz dubrovačke Gimnazije, sudjelovanje na Olimpijadi znanja vrlo je značajan uspjeh, pa je time i dodjela Oskara vrlo značajna manifestacija. U pitanju je veliki rad i nevjerojatan uspjeh. Već je samo sudjelovanje na Državnom natjecanju iz matematike u A kategoriji izniman uspjeh, a plasirati se na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi u ekipu od 6 učenika koji predstavljaju državu na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi znanja iznimno je dostignuće.

-U 55 godina, otkad Hrvatska sudjeluje na međunarodnim olimpijadama znanja, on je drugi učenik iz Dubrovnika koji sudjeluje na jednoj tako ozbiljnoj i priznatoj manifestaciji.Osim Patriku, to je uspjelo i učenici Milici Čudini prije dvadesetak godina. Sudionici međunarodnih olimpijada znanja postaju profesori na najeminentnijim sveučilištima u svijetu. Patrikov uspjeh je ujedno i doprinos ugledu Gimnazije Dubrovnik, i Grada, i Hrvatske – navode iz Gimnazije Dubrovnik.

Spomenimo i to kako će krajem kolovoza Patrik ponovno sudjelovati na matematičkoj Olimpijadi, na čemu mu od srca čestitaju iz njegove škole, a čestitkama se pridružuje i DuList!

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović