Natrag
23.8.2017 06:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Orkestar, Stefan Sanderling i pijanistica Martina Filjak pred publikom u Dvoru

9.9.2015 @ 13:43 Dulist Kultura
8;8

Podijelite:

Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto koncertima u Kneževu dvoru neumorno privlači brojnu publiku i u trećem tjednu festivala koji je započeo koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Stefana Sanderlinga, dok je kao solistica nastupila pijanistica Martina Filjak.

U prvom dijelu koncerta publika je imala priliku čuti Mozartovu Simfoniju br.40 u g molu, dok je u drugom dijelu koncerta nastupila pijanistica koja je izvela Beethovenov Koncert za klavir i orkestar u br.5. Martina Filjak jedna je od najdarovitijih hrvatskih glazbenica mlađe generacije koja svojom strastvenom svirkom i tehničkom perfekcijom osvaja međunarodnu javnost. Filjak je dobitnica Zlatne medalje na renomiranom natjecanju u Clevelandu, a u Hrvatskoj je, između ostalog nagrađena prestižnom nagradom Milka Trnina, te Orlandom na DLJI.

Dirigent Stefan Sanderling 90ih postaje jedan od najmlađih njemačkih dirigenata Brandenburške filharmonije i Opere Potsdam ikad, čime gradi uspješnu dirigentsku karijeru te nastupa po čitavom svijetu s uglednim svjetskim orkestrima.

Svoje iskustvo i darovitost sinoć su pokazali publici u Kneževom dvoru koja je očito to prepoznala i ispratila dirigenta dugotrajnim pljeskom, a solisticu čak dva puta izvela na bis.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana