Kultura

Orkestar, Stefan Sanderling i pijanistica Martina Filjak pred publikom u Dvoru

Orkestar, Stefan Sanderling i pijanistica Martina Filjak pred publikom u Dvoru

Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto koncertima u Kneževu dvoru neumorno privlači brojnu publiku i u trećem tjednu festivala koji je započeo koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Stefana Sanderlinga, dok je kao solistica nastupila pijanistica Martina Filjak.

U prvom dijelu koncerta publika je imala priliku čuti Mozartovu Simfoniju br.40 u g molu, dok je u drugom dijelu koncerta nastupila pijanistica koja je izvela Beethovenov Koncert za klavir i orkestar u br.5. Martina Filjak jedna je od najdarovitijih hrvatskih glazbenica mlađe generacije koja svojom strastvenom svirkom i tehničkom perfekcijom osvaja međunarodnu javnost. Filjak je dobitnica Zlatne medalje na renomiranom natjecanju u Clevelandu, a u Hrvatskoj je, između ostalog nagrađena prestižnom nagradom Milka Trnina, te Orlandom na DLJI.

Dirigent Stefan Sanderling 90ih postaje jedan od najmlađih njemačkih dirigenata Brandenburške filharmonije i Opere Potsdam ikad, čime gradi uspješnu dirigentsku karijeru te nastupa po čitavom svijetu s uglednim svjetskim orkestrima.

Svoje iskustvo i darovitost sinoć su pokazali publici u Kneževom dvoru koja je očito to prepoznala i ispratila dirigenta dugotrajnim pljeskom, a solisticu čak dva puta izvela na bis.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist