Aktualno

Orkestar ostao bez viole

Orkestar ostao bez viole

Dubrovački glazbenik Pero Glavinić, dugogodišnji član Dubrovačkog simfonijskog orkestra i vođa viola, zatražio je i dobio sporazumni otkaz u toj dubrovačkoj instituciji.

Razlog je kako tvrdi, obiteljski, a ne sukob sa ravnateljem Perom Šišom. Naime, supruga mu već godinu i pol dana radi u zagrebačkoj Operi, a s obzirom da su im djeca odrasla, Glavinić smatra logičnim da bude uz nju.

Što se tiče nastavka njegove profesionalne karijere u Zagrebu, ističe kako još uvijek ne može o tome govoriti, te kako bi mu čak više odgovaralo da bude samostalni umjetnik:

-Ovdje ima više orkestara, od simfoničara, filharmonije, opere, do komornih ansambala. Također tu su i različite gaže, a budući da ja sviram 5 instrumenata, neću imati nikakvih problema sa zaposlenjem. Zagreb mi čak daje veće mogućnosti zarade. Nakon 31 godine staža i svih iskustava i kvaliteta koje imam čak mi više odgovara da budem samostalni umjetnik, da idem na popune orkestara po programima, pa ako bude potrebe i u DSO – u kad dođem – ističe Glavinić kojemu će ugovor biti zaključen1. ožujka.

Također naglašava kako njegov odlazak nema nikakve veze sa razmiricama između glazbenika i ravnatelja DSO-a Pera Šiše:

-Osobno nisam s nikim u sukobu, ako mi se nešto ne sviđa, odmaknem se. Ne želim se svađat ili nekome naudit. Napravio sam sporazumni raskid ugovora, nitko me nije potjerao– zaključuje Pero Glavinić. Čelno mjesto viola u DSO-u preuzela je Lidija Martinović. 

Što o njegovom odlasku misli ravnatelj DSO-a Pero Šiša, kao i o stanju unutar samog orkestra, pročitajte u novom broju duLista. 

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist