Crna kronika

Organizirao prostitutku gostu hotela u Dubrovniku

Prostitucija (Ilustracija)

Splitski policajci priveli su Dubrovčanina i Splićanina pritvorskom nadzorniku zbog kaznenog djela svodništva pet ženskih osoba. Cijeli je slučaj preuzelo Općinsko državno odvjetništvo.

Naime, kako je istaknuto u priopćenju policije, službenici Odjela organiziranog kriminaliteta splitsko-dalmatinske policijske uprave danas su dovršili višemjesečnu istragu nad 53-godišnjakom iz Splita i 43-godišnjakom iz Dubrovnika.
Osnovano se sumnja da je 53-godišnjak počinio pet kaznenih djela svodništva pet hrvatskih državljanki sa splitskog, dubrovačkog i zagrebačkog područja, a 43-godišnjak jedno kazneno djelo svodništva tako što je pomagao Splićaninu pri svođenju jedne od djevojaka.

U priopćenju PU splitsko-dalmatinske nadalje se navodi kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 53-godišnjak od ljeta 2010. do 17. svibnja 2012., s ciljem pribavljanja novca organiziranjem pružanja seksualnih usluga zainteresiranim klijentima, u više hotela i jahti na širem području Splita i Dubrovnika angažirao oštećene ženske osobe, mlađe životne dobi, koje su u dogovoru s njim pružale seksualne usluge različitim muškarcima-klijentima za novac koji bi osumnjičeni, ovisno o trajanju seksualne usluge, plativoj moći klijenta i slobodnoj procjeni, naplaćivao u rasponu od 1500 do 7500 kuna. Novac je zatim dijelio s oštećenim osobama u različitim omjerima, a najčešće je za sebe uzimao 20% novca naplaćenog od klijenata.  

Osumnjičeni 43-godišnjak iz Dubrovnika je u jednom prilikom, u travnju 2012., a u dogovoru sa osumnjičenim 53-godišnjakom, organizirao pružanje seksualne usluge za novac stranom državljaninu u jednom hotelu u Dubrovniku, od strane jedne hrvatske državljanke.

– Shodno utvrđenom, a u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu, te u suradnji sa PU dubrovačko-neretvanskom i PU zagrebačkom, dana 17. svibnja 2012. 53-godišnjak i 43-godišnjak su uhićeni zbog osnova sumnje da su počinili navedena kaznena djela. Temeljem naloga nadležnih sudaca istrage izvršene su dokazne radnje pretrage uhićenih osoba, njihovih domova i sredstava prijevoza, a kojim pretragama su pronađeni dokazi i predmeti bitni za daljnji postupak – navodi se u policijskom priopćenju.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu proslijeđena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u činjenje navedenih kaznenih djela.
 
Foto: www.shutterstock.com

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist