Crna kronika

OPSEŽNA AKCIJA BEZ POMAKA I dalje se traga za nestalim Ivicom Blekom

OPSEŽNA AKCIJA BEZ POMAKA I dalje se traga za nestalim Ivicom Blekom

Opsežna potraga za nestalim Ivicom Blekom (1971.) koji je posljednji put viđen u blizini obiteljske kuće u Lovištu u ponedjeljak navečer, traje i dalje te je još uvijek bez ikakvih tragova.

-Unatoč maksimalnom zalaganju sudionika potrage u Lovištu, nikakvih rezultata nije bilo. Ove srijede su se članovima HGSS Stanice Orebić pridružile kolege iz Dubrovnika i Splita sa službenim zapovjednim vozilom, te su zajedno s vatrogascima iz DVD-a Orebić, Lovište i Viganj, kao i mještanima, nastavili češljati teren šireći potragu u koncentričnim krugovima oko kuće nestalog Ivice Bleka – napisali su na Facebooku HGSS-ovci Stanice Orebić o potrazi tijekom srijede.

Dodali su kako je bez uspjeha pretraženo i područje Gornje i Donje Nakovane, kao i više lokacija prema masivu Sv.Ilije.

Prema informaciji koju je Županijski centar 112 Dubrovnik dobio od zapovjednika HGSS Orebić Darka Prizmića, dva potražna tima temeljito su obišla krug od dva kilometra u Lovištu, na Svetom Iliji te kod Nakovnja. Statistički gledano pretraženo je oko 70 posto područja za koje se smatra da je nestala osoba mogla otići.

-U akciji je sudjelovao i službeni pas Bepo, a korištena su i dva drona, ali kao i u utorak, nikakvih tragova nestalog nije bilo. Potraga se je usmjerila na cijelo Lovište kao i obalni pojas odnosno na ono koje odgovara visokoj statističkoj vjerojatnosti temeljem golemog iskustva iz dosadašnjih mnogobrojnih potraga. Spuštanjem noći potraga je opet privremeno prekinuta, ponovno je pregledan materijal snimljen dronovima, napravljena je analiza cijelog dana, ali nikakvog pozitivnog pomaka nije bilo. U četvrtak ujutro se akcija nastavlja šireći se na okolicu Lovišta i ostale lokacije u blizini na kojima postoji i najmanja sumnja da se nestali Ivica pronađe – naveli su HGSS-ovci Orebića.

Foto: Facebook/HGSS Stanica Orebić

Pročitajte još

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist

Uhićen Francuz zbog prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđen Libertasov vozač

Dulist