Crna kronika

OPREZNO S VATROM Spaljivanje korova u Trstenom izazvalo požar

Spaljivanje otpada, vatrogasci, korov

Popodnevno spaljivanje korova u Trstenom, koje je doduše bilo prijavljeno, izmaknulo je kontroli.
Javna vatrogasna postrojba Dubrovački vatrogasci dojavu o požaru zaprimila je 10 minuta iza 15 sati, te su se na teren uputila četiri vozila s deset vatrogasaca.

Brzom intervenijom požar je lokaliziran u 15.30 sati kad su se još zalijevali rubovi požarišta. Prema informacijama iz Operativnog dežurtva dubrovačke postorjbe, danas je zaprimljeno 67 prijava spaljivanja korova. Stoga nije čudo da je jedno i ‘pobjeglo’.

Svakako treba spomenuti kako je nepridržavanje propisanih mjera prekršaj koji se kažnjava novčano, a pojedince koji izazovu požar na otvorenome čekaju kazne od nekoliko tisuća kuna.

Odgovorne osobe, objavili su i na Facebooku Dubrovački vatrogasci, odgovarat će prekršajno – kazne su 2.000 tisuće kuna za fizičku osobu, 10.000 kuna za pravnu osobu i još 5.000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi.

Ako netko dobije dozvolu za spaljivanje korova, mora se pridržavati pravila da na 100 četvornih metara površine ili za jedan prostorni metar mase mora osigurati tri osobe koje će raspolagati priručnim pomagalima – kantama s vodom, naprtnjačama s vodom i lopatama.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist