Županija

Oporba sumnja kako je dnevna bolnica Metković tek predizborno obećanje

Oporba sumnja kako je dnevna bolnica Metković tek predizborno obećanje

Osnivanje Dnevne bolnice Metković projekt je vrlo važan svim stanovnicima Neretve, no oporbeni županijski vijećnici izrazili su sumnju kako je riječ tek o još jednom predizbornom obećanju.

Naime, tijekom rasprave o davanju suglasnosti za podnošenje zahtjeva Ministarstvu zdravstva za osnivanje Podružnice Opće bolnice Dubrovnik – “Dnevne bolnice Metković” vijećnik Ivo Karamatić istaknuo je kako projekt kasni desecima godina.

-Ovo je preozbiljna tema da bismo o njoj raspravljali umorni, pred kraj sjednice. Zanima me koji je to prostor koji su to kadrovi i financije koje će osigurati da ovaj projekt zaživi – pitao je Karamatić izrazivši sumnju kako je riječ tek o predizbornom obećanju.

-Nadam se da naša bolnica ima dovoljno kadrova i da je dovoljno financijski snažna, unatoč svim minusima, osigurati rad dnevne bolnice Metković jer u suprotnom ovo je samo još jedan predizborni pamflet – rekao je Karamatić. Na njegovu raspravu nadovezao se Davor Penić istaknuvši kako nije sporno da projekt podržavaju svi vijećnici, ali da je sporan tajming.

-Četiri se godine ništa nije napravilo u Metkoviću pa ćemo sad malo zamagliti oči da s tuđim novcima napravimo dnevnu bolnicu. Ako malo zagrebemo ispod površine kad je riječ o kadru OB Dubrovnik vidi se da nema dovoljno specijalista koji bi mogli to pokriti. Bolnica ima i financijskih i kadrovski problema te problema s opremom – rekao je Penić.

Pročelnik Dario Kulišić rekao je kako je ovo model koji se sad ukazao te ukoliko se dobije suglasnost ide se dalje s tim projektom.

-Pritišćemo već osam godina i nadam se da ćemo je otvoriti. U to idemo s najboljom voljom – rekao je Kulišić, dodavši kako se 19 milijuna kuna planira utrošiti u obnovu i rekonstrukciju zgrade u kojoj će dnevna bolnica biti smještena.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist