Politika

OPORBA PRED UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA Tko nakon Andra i Mladena?

OPORBA PRED UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA Tko nakon Andra i Mladena?

Dok je dubrovački HDZ nakon trijumfa na lokalnim izborima u velikom ‘udarničkom’ zamahu, oporba se polako budi iz nesvjestice nakon pretrpljenog izbornog ‘nokauta’. I SDP-u i HNS-u slijede unutastranački izbori, a u obje stranke malo toga se može znati za sigurno.

Gojun ne bi više
Počnimo s dubrovačkim SDP-om, koji na neki način čeka kako će se rasplesti situacija na nacionalnoj razini. Na Iblerovom trgu, naime, već duže vrijeme raste nezadovoljstvo radom trenutnog predsjednika Davora Bernardića, a puno se očekuje od sastanka Glavnog odbora u iduću subotu. Kako za ‘Berovu’ budućnost, tako i za proces unutarstranačkih izbora.

-Čekamo odluku Glavnog odbora o raspisivanju unutastranačkih izbora. Po Statutu SDP-a stranka je dužna 180 dana nakon lokalnih izbora raspisati izbore. Međutim, u izradi su izmjene i dopune Statuta s ciljem demokratizacije pa je privremeno to obustavljeno. U subotu na Glavnom odboru će se znati hoće li se izbori raspisati po starim ili novim pravilima, ovisno o dinamici donošenja izmjena i dopuna Statuta. Ako bi se išlo po novim pravilima, onda će se izbori održati u veljači ili ožujku 2018. godine – izjavio je za DuList predsjednik dubrovačke organizacije SDP-a Mladen Gojun. Na pitanje hoće li se osobno kandidirati za novi mandat Gojun je imao jasan odgovor.
-Neću se kandidirati za novi mandat, a vidjet ćemo tko će biti kandidati.

Je li ostavio nasljednika? Tko je mogući nasljednik Davora Penića u županijskom SDP-u, ali i Andra Vlahušića u dubrovačkom HNS-u potražite u tiskanom izdanju DuLista. 

 

Pročitajte još

Branko Bačić: Zoran Milanović već četiri godine krši ustav

Dulist

O MILANOVIĆEVOJ KANDIDATURI Peđa Grbin Ustavnom sudu: Nemojte nas zavlačiti

Dulist

STRUČNJAK ZA USTAVNO PRAVO Milanović teško krši Ustav! Ovo je primjerenije Kim Il-sungu, nego demokraciji

Dulist