Crna kronika

OPET REKORDNA ZAPLJENA Na Karasovićima ‘pali’ Albanci s 8,8 kilograma kokaina

OPET REKORDNA ZAPLJENA Na Karasovićima 'pali' Albanci s 8,8 kilograma kokaina

Još jedna rekordna zapljena na Karasovićima. Ovog puta u pitanju je kokain zaplijenjen na izlazu iz Republike Hrvatske.

Naime, prema izvješću PU dubrovačko-neretvanske, izlaznoj graničnoj kontroli na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići jučer, 26. listopada, oko 20.46 sati pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 26-godišnjak, a s kojim se kao suputnik nalazio i vlasnik vozila 23-godišnjak, oboje albanski državljani.

Tijekom obavljanja granične kontrole policijski službenici Policijske postaje Gruda u suradnji s djelatnicima Graničnog carinskog ureda Karasovići i Mobilne jedinice carine uočili su preinake na karoseriji vozila i u unutrašnjosti vozila zbog čega je zatražen nalog za pretragu. Pretragom je u posebno izrađenom spremniku, iza kontrolne ploče vozila pronađeno 9 paketa u kojima se nalazila droga kokain, ukupne težine 8,821 kilograma.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, dvoje albanskih državljana je uhićeno i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Nakon prošlotjedne rekordne zaplijene heroina, ova je još jedna rekordna zapljena zanimljiva zbog svoje vrste, količine i vrijednosti, ali i činjenice da je zaplijenjena prilikom izlaza iz Republike Hrvatske.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist