Županija

OPĆINSKO VIJEĆE Župi novi Plan, autobusne čekaonice, cjelodnevni boravak…

OPĆINSKO VIJEĆE Župi novi Plan, autobusne čekaonice, cjelodnevni boravak...

Na večeras održanoj desetoj sjednici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka uz ostalo, prihvaćene su točke o Izradi i dopuni Prostornog plana uređenja Općine Župa dubrovačka, Zaključak o izmjenama i dopunama Proračuna za 2014. godinu i izmjenama i dopunama Programa rada.

– Proračun je korigiran, ali nije došlo do povećanja prihodovne strane, mada očekujemo tijekom ove godine povećanje prihoda obzirom na plaćanje komunalnog doprinosa pojedinih objekata čiji početak izgradnje uskoro očekujemo. Proračun koji iznosi oko 69 milijuna kuna, praktično smo korigirali unutar dosad utvrđenih veličina, a neke smo stvari korigirali kad smo utvrdili stvarne troškove i koliko će nas te investicije koštati – rekao je načelnik Silvio Nardelli.
Podsjetimo, za sutra je najavljen i sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem oko uvođenja cjelodnevnog boravka u OŠ Župa dubrovačka.

– Sutra imamo sastanak sa županom jer uvodimo cjelodnevni boravak u školi, a to je pokusni projekt za prve razrede. Anketa je napravljena i sukladno njoj osigurali smo financijska sredstva u proračunu za tu svrhu, dvije trećine Općina, a jednu trećinu Županija, dok će cijenu prehrane osigurati roditelji. O nadogradnji će se razgovarati sutra obzirom da je Županija osigurala u svom proračunu iznos koji je dovoljan za projektiranje nadogradnje – dodao je Nardelli.

Što se tiče izmjena Prostorog plana dodao je:

– Naš Prostorni plan je iz 2008. Bili smo krenuli s izmjenama i dopunama u cilju legalizacije objekata. U Župi ih je tad bilo preko 800, a danas je taj broj znatno veći. Razlog izmjena i dopuna plana je bio i utvrđivanje koridora za izgradnju komunalne infrastrukture, preispitivanje obuhvata urbanističkih planova. Taj nas isti posao čeka i sad, izuzimajući posao oko legalizacije obzirom da je zakon riješio to pitanje, ali ostale stvari koje želimo riješiti nužno je donijeti obzirom da smo raniji ugovor s izrađivačem raskinuli i sada krećemo u postupak cjelovitog rješavanja prostorno-planske dokumentacije. On je dugotrajan i krećemo u ugovaranje, u natječaj za izradu i dopunu prostornog plana, a izabrani izrađivač dat će svoje prijedloge, ide javna rasprava, uz dobijanje prethodnih suglasnosti – napomenuo je.

Vijećnici su prihvatili i nekoliko točaka o kupnji zemljišta za uređenje komunalne infrastrukture na području Općine točnije za uređenje autobusnih čekaonica i za proširenje cesta.

– Kupnja se odnosi na ona zemljišta potrebna za izgradnju autobusnih čekaonica ili za proširenje lokalnih cesta. Radi se o cesti Put Pera Kojakovića u Čibači, cesti u Donjem Brgatu, kupnji zemljišta za izgradnju autobusnog ugibališta i montažne nadstrešnice u Čelopecima i tako dalje – napomenuo je.

Na samom početku Općinskog vijeća prihvaćeno je mirovanje vijećničkog mandara Đura Lonze, koji je imenovan direktorom društva Groblja Dubac, a na njegovo mjesto imenovana je Vinka Zec. Stjepo Knego razriješen je članstva u Nadzornom odboru tvrtke Groblje d.o.o, te je novim članom imenovan Ivo Lise. Vinka Zec razriješena je članstva u Nadzorom odboru tvrtke Groblje d.o.o, a Stjepo Knego imenovan je članom NO tvrtke Mlini d.o.o.

Vijećnici su odbili ponudu Marije Roje za prodaju kompleksa Zuzorini dvori po pravu prvokupa, u iznosu od 560 tisuća eura.

Prihvaćena je i odluka o raspodjeli proračunskih sredstava za potporu obiteljima za školsku godinu 2014./2015. Sredstva će se isplaćivati obiteljima sa područje Općine čiji iznos ukupnih mjesečni primanja ne prelazi 1700 kuna po članu obitelji, a svako dijete koje se redovno školuje dobit će 500 kuna. Jednoroditeljskim obiteljima i djeci bez oba roditeljia, isplatit će se naknada u iznosu od 500 kuna za svako dijete bez obzira na visinu mjesečnih primanja.

 

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist