Županija

OPĆINA SLIVNO Odobreno 1,9 milijuna kuna EU sredstava za izgradnju reciklažnog dvorišta

OPĆINA SLIVNO Odobreno 1,9 milijuna kuna EU sredstava za izgradnju reciklažnog dvorišta

Donesena je Odluka o financiranju za projektni prijedlog ‘Reciklažno dvorište Pižinovac – Lovorje’, obavijestili su iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Iznos odobrenih bespovratnih EU sredstava, osiguranih kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., je 1.899.922,57 kuna, odnosno 85 posto prihvatljivih troškova projekta koji ukupno iznose 2.235.203,03 kuna. Nositelj projekta je Općina Slivno, a pripremala ga je Regionalna razvojna agencija DUNEA.

Uspostavom reciklažnog dvorišta unaprijedit će se odvojeno prikupljanje otpada na području Općine Slivno. Projektom se planira izgradnja i opremanje samog dvorišta, kao i promotivna kampanja usmjerena prvenstveno na građane, ali i turiste, kako bi se podigla razinu svijesti o potrebi, ali i postojanju infrastrukture za odvojeno prikupljanje otpada.

U idućih 40-ak dana očekuje se potpisivanje Ugovora između Općine Slivno, kao korisnika, s posredničkim tijelima razine 1 i 2, odnosno Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a nakon toga i početak provedbe projekta. Otvaranje reciklažnog dvorišta predviđeno je krajem iduće godine.

Foto: Ilustracija

 

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist