Aktualno

OPASNO SKRETANJE ULIJEVO ‘Ruski rulet’ na Domu zdravlja

OPASNO SKRETANJE ULIJEVO 'Ruski rulet' na Domu zdravlja

Ima li netko pametan da riješi onaj semafor na Domu zdravlja? Ona traka što vodi prema Boninovu je postala opasana… Svi skreću lijevo prema Vodovodu bez obzira na to što imaju znak da moraju ići ravno. Svaki dan su scene, škripa guma, kočenja…Ludilo. Dogodit će se tragedija ako se nešto ne poduzme – napisao je na društvenim mrežama jedan naš sugrađanin.

I nije on jedini koji je primijetio kaos na ovom križanju. Točnije problem stvaraju automobili koji dolaze na križanje ulicom dr. Ante Starčevića. I umjesto da za poći prema povijesnoj jezgri, odnosno Ilijinoj glavici, Župi… Lijevim skretačem skrenu prema pumpi ‘pod Dubom’ i potom Nazorovom ulicom dalje prema željenom odredištu, mnogi vozači u zadnje vrijeme, pretežito naši posjetitelji jednostavno dođu do semafora pa na križanju skrenu ulijevo na Splitski put što im je zabranjeno. Doduše prometna signalizacija ne dozvoljava im ni kretanje pravo, na Čingriju kuda smiju zapravo samo taksisti i javni gradski prijevoz iako na cesti uz park kraj Čingrije imaju i parkirna mjesta uz naplatu. No, po prometnoj signalizaciji tamo mogu samo taksisti i Libertasovi autobusi.

Nejasni znakovi?

A kad netko zaluta i skrene prema Splitskom putu dovodi u opasnost ostale sudionike u prometu jer u to vrijeme zeleno svjetlo na semaforu gori za sve one koji iz smjera Pila idu prema Gružu. Pa dolazi do kočenja, škripe guma…
Kako bismo se uvjerili da su ovakve scene i više nego česte, zaputili smo se na križanje. Nije nam dugo trebalo za ovjekovječiti one koji umjesto da skrenu lijevo na ulicu Put Republike uđu u samo križanje te skrenu lijevo na Splitski put. U vrlo kratkom vremenu snimili smo troje prekršitelja prometnih pravila. Jedni za ovu situaciju krive lošu prometnu signalizaciju.

-Svaki dan sam svjedok tih događanja. Prije svega znakovi su nejasno postavljeni, i ljudi pa čak i profesionalni vozači, kad dođu ispred semafora ne znaju što uraditi – komentirao je ovu situaciju drugi sugrađanin.

Je li stvar u nejasnim znakovima ili pak u nečemu drugome – time bi se i to čim prije trebali pozabaviti nadležni stručnjaci Grada Dubrovnika. Pa i policija koja bi trebala kažnjavati za ove prometne prekršaje. Vjerujemo kako nije samo neznanje ili zbunjujuća signalizacija krivac za ove prekršaje već da tu ima i komoda jer se nekome eto baš ne da ‘kružiti’. Nažalost, ova se situacija događa još od 2011. godine kada je i napravljena rekonstrukcija raskrižja izgradnjom lijevog skretača iz ulice dr. Ante Starčevića prema Putu Republike. Kako tada, tako i danas. Dok se nešto ne dogodi…

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist