Natrag
23.8.2017 06:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘OPASNA DŽUNGLA’ Prvi igrokaz školarca Tonija Tudeška

1.12.2014 @ 11:35 Dulist Zanimljivosti
5;5

Podijelite:

Toni Tudeško, učenik 4. e razreda Osnovne škole Lapad napisao je svoj prvi igrokaz – Opasna džungla. Naime, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige u OŠ Lapad, osim susreta s književnicima i poticanja učenika na druženje s knjigom, velika pozornost posvećuje se poticanju učenika na pisanje.

– Ove godine svih nas je ugodno iznenadio i oduševio Toni Tudeško, učenik 4. e razreda koji je napisao igrokaz Opasna džungla. Učitelji i učenici od 1. do 4. razreda imali su prigodu doživjeti i burnim pljeskom podržati dramski prikaz Opasne džungle u izvedbi dramske družine koju vodi učiteljica 4. e razreda Margerita Milat – javljaju iz OŠ Lapad.

Kako je nastao igrokaz, upitali su Tonija. Ponosan i zadovoljan je kazao:
– Volim pisati priče. Često ih sastavljam na satu dodatne nastave iz hrvatskog jezika. Volim ići i na dramsku grupu gdje nam učiteljica iz bajki i priča pripremi igrokaz za glumu. Jednom sam pitao učiteljicu mogu li i ja napisati priču – igrokaz za dramsku grupu. Učiteljica je pristala, a preda mnom je bio pravi izazov.

Opasna džungla nastala je u mojoj glavi jedno popodne dok sam se družio s mojim prijateljem Karlom, a dovršio sam je sutradan ujutro. Koristio sam likove iz poznatih priča, npr. mala djevojčica je Crvenkapica, zatim lik Sinuse je iz matematičkog udžbenika,… Vodio sam računa da svaki član dramske grupe dobije ulogu koju želi, pa su mi svi pomalo pomogli u oblikovanju igrokaza. Najviše me brinuo kraj, tj. završetak priče. Sjetio sam se meni jedne drage bajke i njenog završetka. Kraj Opasne džungle nije identičan kao u toj priči, ali poslužio je. Na kraju sam bio zadovoljan cijelim mojim djelom – izjavio je Toni.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana