Grad

Oni su ovogodišnji Laureati Grada Dubrovnika

Laureati 2014

Nakon kratke rasprave zatvorene za javnost predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Mato Franković otkrio je imena ovogodišnjih laureata.

Nagradu Grada Dubrovnika za 2015. godinu dobit će profesor Hasan Ćustović, Jadranka Dabrović, Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990-91. godine te Anita Šimović. Jednoglasno je donesena i odluka da nagrada Grada Dubrovnika za životno djelo ide Jošku Juvančiću, kazališnom redatelju. Ove godine nagradu za životno djelo posthumno će dobiti i maestro Ivo Dražinić te Bruno Šišić.

– Joško Juvančić je svojim umjetničkim djelovanjem, posebno u KMD-u, ali i na Igrama, zadužio kulturu ovog Grada i ostavio neizbrisiv trag u kulturi Dubrovnika, ono po čemu bi trebali u budućnosti biti najviše prepoznati – rekla je predsjednica Odbora za javna priznanja Sanja Putica.

– Prošle godine smo nažalost izgubili dva istaknuta gospara. To su Ivo Dražinić te Bruno Šišić. Oni su dali svoj nemjerljiv doprinos, maestro Dražinić u glazbi, i kao ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra, ali i autor brojnih djela koja se izvode u svijetu – rekla je Putica te dodala kako je Bruno Šišić zadužio Dubrovnik hortikulturnim rješenjima koja su ostala iza njega, kao i velikim djelima u području hortikulture.

-To je literatura koja se mora poštovati – rekla je Putica.

Inače Hasan Ćustović predsjednik je  Bošnjačkog dobrotvornog društva Merhamet, dok je Jadranka Dabrović dugogodišnja profesorica i ravnateljica osnovne škole Marina Getaldića, a u prosvjeti je provela 43 godine.

Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990-91. godine nedavno je izdala knjigu kroz koju su iznijeli njihovo viđenje događaja tih godina, kao i svoj obol na području bivše općine Dubrovnik.

Anita Šimović cijeli je svoj radni vijek posvetila djeci s osobnim potrebama u Školi za djecu s posebnim potrebama pri osnovnoj školi Marina Držića.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist