Hrvatska

ONI PIJU, A MI PLAĆAMO Evo koliko se i čega popilo u Saboru!

Sabor

U Saboru se u tri godine mandata aktualnog saziva popilo 786 kilograma kave, 27.478 litara mineralne vode i 625 litara negazirane vode.

Od prosinca 2011. godine do listopada prošle godine popilo se 8369 litara soka, 3022 litre piva, 2191 litra vina i 324 litre pjenušaca.
Od žestokih pića najbolje ide Viljamovka koje je istočeno 45,15 litara, popila se 41 litra pelinkovca i 27 litara rakije. Podaci su to koje smo dobili od Sabora za potrošnju bezalkoholnih i alkoholnih pića za aktualni saziv Sabora. Dio tih pića plaćen je iz službenih troškova reprezentacije, a dio je plaćen u gotovini.
Iz podataka je vidljivo da se u aktualnom sazivu manje pije nego što je to ranije bio slučaj. U prošlom mandatu veći su bili troškovi za reprezentaciju, odnosno potrošnja pića tijekom službenih protokolarnih sastanaka, proslava, svečanosti i ručkova. Do 2009. godine u trošak reprezentacije ulazile su kava i voda koja se dijelila članovima na sastancima radnih tijela. Zbog krize i štednje na sjednicama radnih tijela na ime reprezentacije već dulje može se dobiti samo negazirana voda.
Saborski zastupnici, službenici, ali i posjetitelji, što uključuje službenike Vlade i ministarstva, vanjske članove radnih tijela, sudionike okruglih stolova, prezentacija, seminara, te saborski izvjestitelji bez obzira na to koje piće žele popiti, njega na šanku moraju i platiti.

Više porčitatje na 24sata.hr!

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist