Sport

OLIMPIJSKE IGRE ‘Barakude’ na krilima Bijača tukli Brazil i prošli u polufinale!

OLIMPIJSKE IGRE 'Barakude' na krilima Bijača tukli Brazil i prošli u polufinale!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale olimpijskog turnira nakon što su u meču četvrtfinala s 10:6 (3:2, 4:1, 1:3, 2:0) svladali domaćina Brazil.

Utakmicu su bolje otvorili Brazilci, jer Silva je pogodio iz kontranapada za 1:0. Potom je Bušlje sjajno iskoristio dodavanje Garcie i sa stative poravnao. Suci su potom dosudili penal na Vrliću, ali Bijač brani peterac klupskom kolegi Perroneu. Prvi put Hrvatska dolazi u vodstvu pogotkom Jokovića s igračem više, a na 3:1 podiže Burić s igračem više, kojeg je sjajno na stativi pronašao Sukno. Prvu četvrtinu zaključili su ipak Brazilci, jer je na 3:2 smanjio Gomes s igračem više.

U drugoj četvrtini Bukićev šut bio je prejak za Sora, lopta je prošla ispod ruke za 4:2. Bijač potom brani peterac Gomesu, nakon što su suci Brazilcima dodijelili drugi penal zbog faula na Vrliću. Na +3 naši dižu golom Garcie, koji je lobao Sora, a lopta uplovila u gol. Potom Sukno diže na +4 uspješnim izvođenjem peterca. Gomes potom zabija svoj drugi pogodak s igračem više za 6:3, a drugi pogodak zabija i Garcia, također s igračem više, za 7:3.

U nastavku susreta Baches je pospremio jedan odbijanac za 7:4, a Joković drugim pogotkom vratio na 8:4 (igrač više). Gomes potom zabija svoj treći pogodak za 8:5, a potom slijedi lagana drama. Šest sekundi prije kraja treće četvrtine Burić je faulirao Vrlića, što suci kažnjavaju crvenim kartonom, petercem (realizira ga Guimaraes za 8:6) te četiri minute s igračem manje našima.

Ipak, naši u tom kaznenom vremenu nisu popustili. Dapače, Garcia je postigao svoj treći gol za 9:6 nakon što smo Brazilce prisilili na dva isključenja. Nakon odsluženja kazne Joković zabija svoj treći gol za 10:6.

Vrijedi na kraju istaknuti veliku rolu vratara Marka Bijača, koji je na kraju skupio čak 15 obrana.

Naši u četvrtak u polufinalu igraju protiv Crne Gore, koja je izbacila Mađarsku nakon uspješnijeg izvođenja peteraca.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr