DuList IN

Okupila se Mareta

Okupila se Mareta

Mješovita klapa Mareta priredila je sinoć u Kazalištu Marina Držića pravu malu feste povodom desete obljetnice svoga djelovanja.

Podsjetimo, ta je klapa ove godine dobila i nagradu Grada Dubrovnika za očuvanje i popularizaciju klapske pjesme.
Na sinoćnjem koncertu, nizale su se tako brojne popularne skladbe ove dubrovačke klape, a prva pjesma s kojom su članovi otvorili koncert bila je, kako to i priliči, Himna svetog Vlaha. Posebno dirljivo bilo je kada su na pozornicu izašli svi nekadašnji članovi klape koji su zbog poslovnih ili obiteljskih obaveza, morali prestati pjevati,  a pala je i poneka suza. Oni su zajedno sa sadašnjim članovima izveli dvije skladbe, a koncert je zaključen pjesmom Mareta, koja je posvećena ovoj klapi.

-Jako smo ponosni što smo svrstani u kategoriju uglednih laureata, koji su dobili nagradu Grada Dubrovnika. To je nagrada svima koji su bili u Mareti i uz Maretu. A i sami vidite da smo u prilici napraviti zbor- rekao je na koncertu jedan od osnivača klape Frano Lubura.

Mješovita klapa Mareta osnovana je 2002. godine na poticaj male istoimene obiteljske tvrtke, i odmah je registrirana kao udruga u kulturi. U svom desetogodišnjem radu klapa je dobila niz nagrada i priznanja.

Članovi klape Mareta su Sanja Vukašin (1 alt), Ana Vlahović ( 1  alt), Zvjezdana Lasić ( II alt), Aleksandra Miletić ( II alt), Periša Boko (tenor, bariton), Frano Lubura (bariton), Nikša Konsuo (bas), Hrvoje Kuzmić (bas), i Vladimir Buć (bas). Umjetnički voditelj klape je Rikard Kužnin, a predsjednica udruge Mare Lubura.  

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović