Grad

‘Ogorčeni susjedi’: Kako je Grad dopustio radove u sezoni usred Lapada?

'Ogorčeni susjedi': Kako je Grad dopustio radove u sezoni usred Lapada?

Na redakcijski email DuLista jutros je stigla ljutita poruka od ”ogorčenih susjeda iz Lapada” u kojoj se pitaju kako je moguće da je u njihovoj neposrednoj blizini izdana dozvola za izgradnju objekta.

‘Unatoč svim najavama da će se tijekom turističke sezone spriječiti buka izazvana građevinskim radovima, u samom središtu Lapada izvode se više nego bučni radovi pod pokroviteljstvom Gradskih vlasti. Naime u ulici Miljenka Bratoša, u neposrednoj blizini dva restorana („Buono“ i „Shizuku Japanese cuisine“) i dvadesetak privatnih apartmana, aktivno je gradilište jednog stambeno-poslovnog objekta, uz odobrenje Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu. Svakodnevni radovi na izgradnji konstrukcije građevine izvode se u vremenu od 8.00 do 15.00 sati, a jučer ujutro već od 6.00 sati. Koriste se mikseri betona, betonske pumpe, električni udarni čekići (torne), električne pile, brusilice i sličan alat. Svi susjedi se bave iznajmljivanjem apartmana i uglavnom im je to jedini izvor prihoda. Turistička sezona već je odavno započela i manje više u svim tim apartmanima borave gosti. Njihovo ogorčenje izazvano nesnošljivom bukom svakodnevno je prisutno, a zabilježeni su i raniji odlasci gostiju od predviđenih. Što je još najgore, negativne recenzije nezadovoljnih gostiju na agencijskim portalima dugoročno će štetiti svim iznajmljivačima. Na naše brojne telefonske upite u službi komunalnog redarstva nas uvjeravaju da su oni tu nemoćni. Teško je ne zapitati se koje su to ‘opravdane okolnosti’ rukovodile Gradske vlasti da se odobre ovakvi radovi u jeku turističke sezone’, stoji u mailu koji je potpisan s ‘Ogorčeni susjedi’.

Inače valja napomenuti kako, iako u mailu stoji da je susjedima rečeno da za to gradilište postoji dozvola za radove, u popisu odobrenih gradilišta u sezoni nigdje se ne spominje ulica Miljenka Bratoša.

Također valja napomenuti kako se na popisu zaista nalazi i jedno gradilište za koje je zadana samo čestica zemlje, a prema podacima Zemljišnika nalazi se negdje na Šetalištu kralja Zvonimira, odnosno u Uvali Lapad. Ipak, s obzirom na stanje katastra i zemljišnih knjiga u Hrvatskoj moguće je da su ti podaci netočni. Ukoliko je riječ o tom gradilištu izvođač tamo ima pravo izvoditi radove samo do 30.06 i to samo u svrhu osiguranja gradilišta.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist