Grad

OGORČENI STANARI SUPILOVE Ne znamo gdje su nam automobili!

OGORČENI STANARI SUPILOVE Ne znamo gdje su nam automobili!

Stanari Ulice Frana Supila u Dubrovniku ostali su jutros nemalo iznenađeni kad su shvatili da su im automobili već u 8 sati s parkinga odvedeni na nepoznatu lokaciju!

Sve naravno zbog održavanja Croatia Foruma zbog kojega se parking ove ulice trebao isprazniti. Prema obavijesti Policijske uprave dubrovačko-neretvanske parking u Supilovoj trebao se za dužnosnike koristiti od 15 sati 10. srpnja do 6 sati 11. srpnja te su građani zamoljeni da ih uklone na vrijeme. Ipak, stanari ne vide razloga zašto su im automobili maknuti već u 8.

– U obavijestima koje sam pročitao na portalima pisalo je da se automobili trebaju skloniti do 15 sati, a Sanitat ih je odveo na nepoznatu lokaciju već u 8. Mi živimo ovdje, trpimo sve i nije problem skloniti auto, ali ne mogu se ovako ponašati. Imam dvoje male djece koju zbog svega nisam mogao odvesti u vrtić – ogorčeno nam priča jedan stanovnik ulice Frana Supila, dodavši kako još nije uspio locirati gdje mu je automobil. Rečeno mu je tek da je vjerojatno odveden negdje prema Belvedereu.

– Ako sam nešto pogriješio, spreman sam platiti kaznu, ali ni na stranicama Grada Dubrovnika ni na stranicama Sanitata nema nikakve obavijesti o tome. Postavlja se pitanje zašto uklonjeni automobili nisu odvedeni na čuvani parking u Gospino polje. Tko će odgovarati ako se automobil ošteti? – ogorčeno se pita ovaj stanar Supilove, naglasivši još jednom kako još uvijek ne zna gdje mu je automobil.

– Mogu jedino zvati policiju i prijaviti krađu, možda tada saznam gdje je – zaključio je.

Direktor Sanitata Valentin Dujmović istaknuo je kako je Sanitat zbog održavanja Croatia Foruma i dolaska velikog broja štićenih osoba policiji stavio na raspolaganje pauk, te su se vozila uklanjala po nalogu policije.

– Mi apsolutno nemamo nikakve veze s tim – rekao je Dujmović, istaknuvši kako su se automobili počeli uklanjati ranije vjerojatno iz razloga što je zbog velikog broja istih rok koji je policija ranije zacrtala bio prekratak.

Iz Policijske uprave ističu kako su vozila premještena u sklopu opsežnih mjera osiguranja visokih dužnosnika, sudionika Croatia Foruma. Većina građana uklonila je svoje automobile sinoć ili tijekom noći, dok se jutros krenulo s uklanjanjem ostalih.

– Vlasnici vozila mogu u pauk službi u Gospinom polju doznati gdje su im automobili – ističu iz policije, dodavši kako su se vozila trebala ukloniti na vrijeme, što je većina građana i učinila još sinoć ili tijekom noći.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist