Politika

Odvažnost i dosljednost u ostvarenju ciljeva

Odvažnost i dosljednost u ostvarenju ciljeva

– Ovaj program je realan i ocrtava znanje i sposobnost HDZ-a, istaknuo je večeras na predstavljanju izbornog programa glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić.

Izborni program su, uz Bačića, predstavili saborski zastupnik Frano Matušić i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Andrej Plenković, dok su predstavljanju u hotelu Park nazočili i saborska zastupnica Dubravka Šuica te župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Saborski zastupnik Frano Matušić istaknuo je kako se HDZ-ova vlada u krizi ponašala odgovorno, jer je štednjom, bez financijske pomoći, prebrodila krizu. Kazao je kako neke investicije jesu usporene, ali su i mnogi drugi projekti pripremljeni.
– Stvorili smo pretpostavke za iduće četiri godine, zaključio je Matušić.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić istaknuo je kako je Vlada RH glavne odrednice programa objavila još u srpnju te kako je svaki podatak dostupan i provjerljiv. Kao glavnu okosnicu programa istaknuo je pet odrednica: konkurentnost, socijalnu odgovornost, pravednost, europsku orjentaciju te ravnomjernu razvijenost. Kazao je kako će buduća ulaganja biti u energetici.

Bačić je istaknuo neke od stavki iz Izbornog programa, poput poticaja za zapošljavanje oslobođenjem od doprinosa, olakšica za ulagačekroz postotak povećanja kapitala, udvostručenje praga za ulazak u PDV na 170 tisuća kuna, investicije kroz javno-privatno partnerstvo i koncesije.

– Izmjenom Zakona o prostornom uređenju i gradnji pokrenuli smo niz projekata, od Kupara do marine u Gružu, te hidroelekrtrana Dubrovnik i Ombla. Krajem 2009. godine radovi na Pelješkom mostu su stali, ali ove godine smo izdvojili sto milijuna, a iduće tristo milijuna kuna za nastavak gradnje. Autocesta će do početka iduće sezone doći do Ploča, a do Dubrovnika autocesta ide u punom profilu, naglasio je Bačić na kraju svog izlaganja.

Državni tajnik Andrej Plenković predstavio je dio o pravosuđu te hrvatskoj europskoj perspektivi. Naglasio je kako je od 2004. godine do danas broj neriješenih predmeta smanjen sa 1,6 milijuna na 700 tisuća. Najavio je nastavak korištenja EU fondova, ali i modernizaciju vojske i angažiranje domaće vojne industrije.

– Hrvatska demokratska zajednica su ljudi s iskustvom, odvažni i dosljedni u ostvarenju ciljeva, zaključio je predstavljanje Izbornog programa HDZ-a državni tajnik Andrej Plenković.

Pročitajte još

Branko Bačić: Zoran Milanović već četiri godine krši ustav

Dulist

O MILANOVIĆEVOJ KANDIDATURI Peđa Grbin Ustavnom sudu: Nemojte nas zavlačiti

Dulist

STRUČNJAK ZA USTAVNO PRAVO Milanović teško krši Ustav! Ovo je primjerenije Kim Il-sungu, nego demokraciji

Dulist