Kultura

Održana završna večer radionice božićnih pjesama i kolendi

Održana završna večer radionice božićnih pjesama i kolendi

Dubrovački ogranak Matice hrvatske i Dubrovačke knjižnice održali su u srijedu navečer u kinu Sloboda završnu večer radionice „Kolende i božićne pjesme“.

Na radionici, koju već tradicionalno sedmu godinu za redom u adventsko doba održavaju sestre Paola Dražić Zekić i Sanja Dražić, sudjelovala su djeca od vrtićke doba (najmlađi s tek tri godine!) do viših razreda osnovne škole.

– Vidite da smo se jako pomladili, nikad nismo imali ovako mlad sastav – rekla je Paola Dražić Zekić, dok je tajnica dubrovačkog ogranka Matice hrvatske Jelena Obradović Mojaš istaknula:

– Matica ni ove godine nije dvojila u potpori radionice, s obzirom da je riječ o iznimno važnoj aktivnosti u očuvanju baštine. Sastav se pomladio, neka dječica su porasla, godina dana je brzo proletjela, a Matica se i ove godine želi zahvaliti profesoricama, teti Paoli i teti Sanji – rekla je Obradović Mojaš.

Na jednosatnom koncertu su se mogle čuti tradicionalne božićne pjesme, ali i kolende iz dubrovačkog kraja, s Kalamote, Mljeta, iz Vele Luke, Cavtata i Rijeke dubrovačke.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist