Županija

ODRŽANA SKUPŠTINA Što ima novo u svijetu vinara i vinogradara?

ODRŽANA SKUPŠTINA Što ima novo u svijetu vinara i vinogradara?

Izborna skupština Strukovne grupe vinogradara i vinara održana je danas u prostorima Županijske komore Dubrovnik.

Na njoj je izabran, za sljedeće četverogodišnje razdoblje, predsjednik Nikola Mirošević iz trgovačkog društva Blato 1902. Zamjenik je Zvonko Miljas, Miljas d.o.o, a u radnu operativnu skupinu, pored predsjednika i zamjenika imenovani su Davor Martinović, Poljopromet d.o.o. i Vanja Ljubotina, PZ Janjina (Udruga Plavac mali). Dosadašnji predsjednik Jozo Rabušić, iz PZ Putnikovići podnio je izvještaj o radu za prethodno razdoblje, te se zahvalio svima na suradnji.

Na sjednici je usvojen izmijenjeni Poslovnik o radu Strukovne grupe, koja okuplja sva trgovačka društva djelatnosti (prema NKD-u) – uzgoj grožđa i – proizvodnja vina od grožđa, te ostale pravne i fizičke osobe iste djelatnosti, a koje su dobrovoljno pristupile Komori.

Razgovaralo se o Zakonu o vinu, planu rada, te značenju oznaka Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta, čiji je cilj jačanje nacionalne svijesti o kvaliteti hrvatskih proizvoda i usluga.

Problemi kao što su procedura puštanja vina u promet, povratne naknade, nadležnosti inspekcijskih službi, crno tržište itd. mogu se samo riješiti, po zaključku svih vinara, međusobnom suradnjom, izmjenom iskustava i pružanja potpore. Vinari moraju zaboraviti na lokalne suprotnosti i djelomična neslaganja kako bi bili uspješniji savladati prepreke i ostvariti bolji plasman na tržištu.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist